The Plastic Museum

Plastik inanılmaz bir malzemedir fakat en büyük sorun, onu nasıl kullandığımız ve doğaya attığımızdır. Bu fikirden yola çıkılarak The Plastic Museum yaratıldı: plastiğin hayatımızda oynadığı hayati rolü, yeniden kullanımı ve geri dönüşümünün sunduğu olasılıkları göstermek. 8 Mayıs'ta Madrid'de açılan müze, sadece plastik içermiyor, aynı zamanda tamamen bu malzemeden yapılmış. Sağlık, iletişim, inşaat, gıda ve sürdürülebilir hareketlilik için nesneler de dahil olmak üzere içeride sergilenen eserler aracılığıyla ziyaretçiler, plastiğin doğru kullanıldığında bize sağladığı temel işlevleri öğrenecekler.


İspanya'daki plastik sektörünün çeşitli temsilcilerini bir araya getiren bir platform olan Esplásticos'un sözcüsü Alicia Martín,” bu müze, plastik kullanmanın önemini ve çevreyi her aşamada korumaya katkısını vurgulamaktadır: eko tasarım, kullanım, yeniden kullanım ve geri dönüşüm " diyor. “Aynı zamanda enerji tüketimini ve CO2 emisyonlarını azaltarak iklim değişikliği ile mücadeleye katkınızın ne olduğunu da gösteriyor", diye ekliyor.

Plastiğin çevreye verdiği büyük zarar hakkında çok konuşuyoruz. Ancak bu malzemenin aşırı enerji tüketimini azalttığı birçok durum var. Alberto Cerri'nin bu yazısında, bu tartışmalı materyalin bazı artıları ve eksileri ortaya çıkıyor, bunların çoğu hayatımızda hayal edebileceğimizden daha fazla var. "Bir örnek otomobil endüstrisidir. Eski arabalarda çok sayıda ağır metal ekipman vardı. Otomobil parçaları pazarı da dahil olmak üzere plastik malzemelerin yaygınlaşmasıyla birlikte plastik, yeni otomobillerin oluşmasına yardımcı oldu. Sonuç olarak, arabalar daha hafif hale geldi ve yakıt maliyeti önemli ölçüde düşerek sera gazı emisyonlarını azalttı. " Yazar ayrıca, yeraltı sularının kirlenmesini önlemek için çöplüklerde kullanılan plastik muşamba, enerji tüketimini azaltmak için belirli malzemelerde ısı yalıtımı olarak plastik ve bazı tarımsal ürün türlerinde daha iyi verim sağlayan plastik filmler gibi diğer ürünlerden de bahsetmektedir.

Plastik, aynı zamanda sorun haline gelen bir üründür. Mantar ve bakterilere karşı dayanıklılığı ve mekanik direnci, ömrünü neredeyse sonsuz hale getirerek ayrışmayı zorlaştırır. Ek olarak, sıkıştırılması zor olan ve büyük miktarda atık oluşturan bir malzemedir, bu da çevreye bırakıldığında diğer organik malzemelerin ayrıştırılmasını zorlaştırır. Plastik okyanuslara düştüğünde, besin zincirine müdahale eden küçük plastik parçacıklara ve mikro plastiklere ayrılır. Tek kullanımlık plastiği (torbalar, tek kullanımlık bardaklar, pipetler vb.) Yeniden düşünmek çok önemlidir ve birçok yerde uygulanmıştır. Ancak atıldıktan sonra malzemenin gideceği yeri düşünmek de aynı derecede önemlidir. 17 Mayıs Dünya Geri Dönüşüm Günü'nde Plastik Müze'nin yapısı sökülerek tüm parçaları yeniden kullanılacak ve geri dönüştürülerek geri dönüşüm jestinin önemi aktarılılmıştır. Duvarlar, tavanlar ve döşemeler, onları farklı nesnelere dönüştürmek ve onlara yeni bir hayat vermek için geri dönüştürülecek.


Müze, mimari stüdyo Delavegacanolasso tarafından tasarlanmıştır. 73,5 m2 alana sahip olup polietilen, metakrilat, polikarbonat, PVC gibi çeşitli plastik malzemeler ile inşa edilmiştir. Modern ve avangart bir tasarıma sahiptir. Farklı plastik malzemelerle oynarken doğal ve yapay ışığı birleştirir. Müze, üç odası boyunca kendisini, halkın yanlış plastik algısını düzeltmeyi ve doğru kullanıldığında nasıl geri dönüştürülebilir ve sürdürülebilir bir malzeme olabileceğini göstermeyi amaçlayan dönüştürücü bir alan olarak sunuyor. Ayrıca, bu malzemenin ne kadar önemli olduğunu ve sağlık, gıda, inşaat ve ulaşım gibi sektörleri nasıl dönüştürdüğünü de gösteriyor. En sonunda, Müzeyi şahsen ziyaret edemeyenler için The Plastic Museum, web sitesinde müzedeki tüm odalar ve eserlerin sanal bir turunu sundu.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)