Kentsel Yaşamın Geleceğini Keşfetmek

Küresel kentleşme hızla hızlandıkça, çağdaş şehirlerdeki yaşam alanları ve geleceğin öngörülen şehirleri daha da küçülüyor. Bu değişiklikleri önceden tahmin etmek için, ürün tasarım firması AXOR , ' Compact Luxury ' projesinin geliştirilme amacıyla gelecekteki trendler için önde gelen uluslararası bir danışmanlık firması olan The Future Laboratory ile ortaklık kurdu . Kentleşmenin başlıca etkilerini ortaya çıkarmayı ve bu beklenen küresel değişimleri lüks alanlara uyarlamayı amaçlayan proje, çağdaş yaşamdaki trendleri tespit edip, kompakt tasarım için bir gelecek tasarlıyor.

Bu proje aracılığıyla AXOR, sürekli değişen kentsel çevreye uyarlanmış lüksün yeni anlamı için fikirler ve ilham almak amacıyla mimarları ve iç mimarları konuşmaya dahil ediyor. Birleşmiş Milletler'e göre, 2050 yılına kadar, her üç kişiden ikisi bir mega kentte yaşayacak; mimarlık ve tasarımın ele alması gereken büyüyen bir zorluk.

Şimdiden, dış baskılar büyüdükçe yaşam alanları küçülüyor ve evin içinde her zamankinden daha yüksek bir yaşam kalitesi talebi artıyor. Şehrin karmaşasının ortasında özel bir vaha olan evin sadece sosyalleşme ve eğlenme için değil, aynı zamanda kişinin refah duygusunu geri kazanması için alanlar sunması bekleniyor. Odak, banyo gibi kişisel inziva ve canlandırma alanlarına kayıyor.

"Mimarlar ve iç mimarlar sadece bu alanları optimize etmek için değil, onları geliştirmek için de neler yapabilir? Onlara karakter, anlam ve ruh aşılamak mümkün mü? AXOR Marka Pazarlama Müdürü Anke Sohn açıklıyor.

Bu soruların çözümleri çok olsa da net olan bir şey var: Yeni kentsel lüks sadece metrekare ile ölçülmeyecek. AXOR'a göre, kalıcı olan örnek tasarımlarla aktarılacak ve kişinin özel zamanının kalitesine, kişinin kişisel ritüellerini gerçekleştirmedeki tatminine ve bunun sonucunda ortaya çıkan esenlik duygusuna yansıyacaktır. Marka yeni kavramı üç ana madde ile açıklar:

Özgür yaşam: tüketiciler arasında esneklik arzusundan kaynaklanan sınır tanımayan bir zihniyet nasıl ortaya çıkıyor.

Maddi olmayan refah: tüketicilerin geleneksel zenginlik belirteçlerinden nasıl vazgeçtikleri, bunun yerine giderek maddi olmayan lüks biçimlerini benimsedikleri.

Bilinçli refah: kentsel yaşamla ilgili tüketici kaygısı, bireysel ve kolektif refahı destekleyen alanlar için bir arzuyu nasıl yönlendiriyor.

Ürünleri, lüks evlerin banyoları ve mutfaklarının geliştirilmesi için bu kriterleri karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Kompakt Japon Evi ve yenilenmiş New York City apartman kompleksi de dahil olmak üzere kompakt lüksün ilkelerini örnekleyen birkaç proje tasarlandı. Dünyaca ünlü tasarımcılar-Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean—Marie Massaud ve Barber Osgerby ile iş birliği içinde geliştirilen firmanın ürünleri arasında yüksek kalite standartlarına göre üretilen musluklar, duşlar ve aksesuarlar bulunmaktadır.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)