Arkansas Güzel Sanatlar Müzesi

Arkansas Güzel Sanatlar Müzesi'nin yeniden tasarımı ve genişletilmesi, yağmur suyunu çevreleyen yağmur bahçelerine yönlendirmek için tasarlanmış kıvrımlı şekillere sahip akıcı beton bir yapı olan imza çatısının tamamlanmasıyla bitiş çizgisine dev bir adım daha yaklaştı. Mayıs 2022'de açılış tarihi olan 133.000 metrekarelik proje, Studio Gang mimarları tarafından peyzaj mimarlığı firması SCAPE ile iş birliği içinde tasarlandı. Bir yağmur suyu yönetim planına ek olarak, eko-düşünceli tasarım, mevcut binaların en karbon yoğun unsurlarının uyarlanabilir şekilde yeniden kullanımını, yerli türlerin 11 dönümlük yeni peyzaja entegrasyonunu ve mevcut toprakların %90'ının korunmasını içerir.

Little Rock şehir merkezindeki tarihi MacArthur Parkı’nda bulunan Arkansas Güzel Sanatlar Müzesi (AMFA), 1937 ile 2000 yılları arasında inşa edilmiş ve zamanla mahalleye kademeli olarak kapatılmış birkaç mevcut yapıdan oluşmaktadır. Müzenin büyüyen izleyicilerinin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için Studio Gang, AMFA'yı “parkta gerçek bir müze” olarak yeniden tasarladı ve çevredeki mahallelere ve manzaralara olan bağlantıları güçlendirmeye odaklandı.

Esnek bir atriyuma benzetilen, hafifçe kıvrılan eksen, sergi, eğitim ve performans alanları dahil olmak üzere ana programlama alanlarına ayrılıyor. Daha büyük kamusal alanlar, kuzeyde bir lobi ve 5.000 metrekarelik, camla çevrili bir sosyal alan ve güneyde MacArthur Parkı'na bakan ışıkla dolu bir avlu ile gövdeyi ayırıyor.

Yeni toplama alanları ve camlı alanlar, müzeyi çevreleyen 11 dönümlük güncellenmiş manzaranın yanı sıra şehre de bakmaktadır. Yağmur bahçelerine ve bioswales'e ek olarak, manzara, 2.200 doğrusal ayak yürüyüş yolları ve parkurları, 50'den fazla yerli bitki türünün bir karışımı ve müzenin yenilikçi, katlanmış çatısının şeklini yansıtan dinamik çiçek bahçesi içerir.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)