Üçlü Net Sıfır Konut Geliştirmesi

New York City merkezli Garrison Architects, Amerika Birleşik Devletleri'nde üçlü net sıfır (enerji, su ve atık) projesi türünün ilki olması beklenen bir konut geliştirme olan “The Seventy-Six” için tasarımları açıkladı. Öncü projenin düşük karbonlu emellerinin tanınması için, New York Eyaleti Enerji Araştırma ve Geliştirme Kurumu kısa bir süre önce kalkınmaya bir bina mükemmelliği ödülünü ve düşük/sıfır karbonlu, çok aileli binalar için ayrılan hesaptan 13 milyon dolarlık bir fon sağladı. Proje, Albany'nin tarihi South End mahallesini yeniden canlandırma çabasının bir parçası olarak geliştiriliyor ve 450.000 metrekarelik alanda 242 birim sağlanacak.

Corey Jones tarafından geliştirilen The Seventy-Six, yalnızca güzel ve erişilebilir karbon-nötr mimariyi sergilemeyi değil, aynı zamanda tarihsel olarak yetersiz hizmet alan bir nüfus için uygun fiyatlı konutlar sağlamayı amaçlıyor. Çevre dostu özelliklere ve ileriye dönük bir tasarıma ek olarak, konut kompleksi ortak bir sera, kentsel tarım merkezi ve bir kurum içi STEM eğitim merkezinin dahil edilmesiyle topluluk bağlarını güçlendirmeye teşvik edecektir.

Sürdürülebilirlik, çevredeki topluluğa görünür hale getirilecek yeşil duvarlardan operasyonel karbon emisyonlarını dengeleyen yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına kadar proje boyunca dokunacak. Sakinler ayrıca, projenin kaynak bağımsızlığı hedefinin bir parçası olarak ortak serada kendi yiyeceklerini yetiştirme fırsatlarının yanı sıra evlerinde sulu bir ekiciye de erişebilecekler. Modüler inşaat yöntemlerinin kullanılmasıyla kaynak verimliliği daha da optimize edilecektir.

Bu ileri görüşlü tasarımlar yalnızca karbon nötrlüğü standardını belirlemekle kalmıyor, aynı zamanda en savunmasız nüfuslarımıza doğrudan hizmet ediyor. Yerel halk için pandemi sonrası daha temiz, daha yeşil ve daha kapsamlı gelecek bu şekilde yaratılıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)