Karapınar GES SCADA Binası Mimari Proje Yarışma Sergisi Açıldı

Yenilenebilir enerjinin önemine ve geleceğine vurgu yapan ikonik bir bina tasarımı hedefiyle; mekânsal bütünlük, yenilik, özgünlük, estetik ve uygulanabilirlik yönünden ödül alan on iki projenin sergisi 30 Haziran 2021 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

İçerisinde SCADA* sisteminin de bulunduğu bir yönetim binası tasarımına odaklanılan Karapınar GES SCADA Binası Mimari Proje Yarışması ile Türkiye’de çöl niteliği taşıyan tek bölge olan Karapınar, Türkiye’deki en önemli sürdürülebilir enerji çalışmalarından birine ev sahipliği yapmaktadır. Bölgede yer alacak SCADA Yönetim Binası için düzenlenen ulusal ve ön seçimli Karapınar GES SCADA Binası Mimari Proje Yarışması’na ön aşama sürecinde toplam 58 ekip başvurdu. Jüri üyeleri tarafından yapılan detaylı incelemenin ardından proje önerilerinden 12 tanesi bir sonraki tura geçmeyi başardı. Birincilik ödülünün sahibi Vaha isimli projesiyle Bilgin Mimari Tasarım oldu. Toprak Kule isimli projesi ile Yalın Mimarlık ikincilik ödülünü kazanırken; Rasa Stüdyo ve Buda Mimarlık iş birliğiyle geliştirilen İçgüdü projesi üçüncülük ödülüne layık görüldü. Dereceye giren projelerin yanı sıra ikinci tura kalan diğer 9 proje mansiyon ödülü kazandı.

Karapınar GES Scada Binası Mimari Proje Yarışması ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://turkiyetasarimvakfi.or... adresinden ulaşabilirsiniz.

*SCADA terimi İngilizce “Supervisory Control and Data Acquisition” kelimelerinin ilk harflerinin okunması ile oluşturulan bir kısaltmadır .


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)