Ayşen Savcı, Camin Şiirsel Dünyasını Aralıyor

3 – 9 Aralık 2025 tarihleri arasında ziyarete açık olacak sergide, sanatçının camı fırında şekillendirme tekniklerini kullanarak ürettiği yaklaşık 20 eseri yer alıyor. “Mısralar”, Savcı’nın kelimeler yerine sanatı aracılığıyla kendini ifade ettiği, her bir eserin sanatçının iç dünyasından doğan bir “mısra”ya dönüştüğü bir bütün olarak şekilleniyor.

Savcı, eserlerinde camın kırılgan ama güçlü doğasını, ışıkla kurduğu mistik ilişki üzerinden araştırıyor. Parlak ve pürüzsüz yüzeyler yerine, ışığın içine nüfuz ettiği, yarı saydam ve meditasyona davet eden dokuları tercih ediyor. Bu yaklaşım, sanatçının “camın ruhunu açığa çıkarma” arayışının en özgün yansımalarından biri.

Sanatçı, sergiye ilişkin duygularını şu sözlerle özetliyor:

“Kelimelerle kendimi anlatmakta zorlanıyorum. Onun yerine, camla konuşuyorum. Her biri, sessizce söylenmiş bir mısra gibi…” Doğal taşlarla birleşen rengarenk heykeller, ışığın ve rengin üç boyutlu katmanları arasında duygusal bir derinlik yaratıyor.

“Mısralar”, hem sanatçının içsel yolculuğunun hem de çağımızın ruhsal iklimine bir yanıt olarak okunabilir.

Sergi, Tomtom Mahallesi, Nur-i Ziya Sokak, Belvü Apartmanı

No:14/3, Beyoğlu adresindeki Studio Volcano’da, 12.00–20.00 saatleri arasında gezilebilecek.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)