​Siemens Synco IC Serisi Sunuyor

• HVAC tesisatlarının uzaktan kontrolü için bulut tabanlı sistem

•Enerji maliyetlerinden tasarruf ve gereksiz servis desteğinin önlenmesi

•Tesisata genel bakış ile temel durum bilgilerinin gösterilmesi

Siemens Bina Teknolojileri Bölümü, HVAC tesisatlarının (ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme) uzaktan izlenmesi ve kontrolü için bulut tabanlı bir sistem olan Synco IC’yi sunuyor. Özellikle küçük ve orta ölçekli binalar için tasarlanmış ilk bina otomasyon sistemlerinden biri olan Synco IC sayesinde şimdiye kadar bu büyüklükteki binalarda ekonomik olmayan bina otomasyonu rahatlıkla kullanılabilir hale geliyor.


Synco IC, HVAC tesisatlarının (ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme) uzaktan izlenmesi ve kontrolü için bulut tabanlı bir sistem.

Synco IC tesisatlara eksiksiz bir genel bakış sunuyor ve bağlı tesisatlar hakkında en önemli bilgileri bir bakışta gösteriyor. Operatörler hangi tesisatın bina otomasyon sistemine bağlı olduğunu, herhangi bir hata mesajının olup olmadığını ve her bir tesisatın enerji verimliliği durumunu görebiliyor. Synco IC ayrıca tesisatların enerji kullanımı açısından verimli olmayan tesisatları tanımlayan Green Leaf (Yeşil Yaprak) sembolünü kullanıyor ve kullanıcıların tek bir tıkla ayarları hızla değiştirmelerini sağlıyor. Binanın genel görünümünden, her bir kata, tesisata ve disipline kadar ayrıntılı görünümlere tesisat görünümünden ulaşılabiliyor. Her görünümde, kullanıcıların sistem ayarlarına, kullanıcı görevlerine ve yetkilendirmelerine göre değişen çeşitli kontrol seçenekleri bulunuyor.

Çok kolay olan Synco IC kurulumu; Web sunucusundan, HVAC tesisatlarının bulunduğu saha seviyesine ulaşabilmek için güç kaynağına ve Internete bağlamak yeterli oluyor. Sistem haberleşen Synco ve Sigmagyr kontrolörleri, haberleşen termostatlar ya da KNX cihazlarıyla donatılmış bütün tesisatları destekliyor. Bu özelliği, eski tesisatların da Synco IC’ye bağlanabilmelerini sağlıyor.Synco IC’nin işletmeye alınması da son derece kolay: Online bir kullanıcı hesabı oluşturmak yetiyor.

Synco IC’nin geliştirilmesinde Siemens veri güvenliğine özel önem verdi. Internet üzerinden veri aktarımı, korsanlığı önlemek üzere şifreli olarak gerçekleştiriliyor. Müşterinin gerekliliklerine bağlı olarak, veriler, farklı konumlardaki veri merkezlerine yedekli olarak tutuluyor, bu sayede veri depolama ve gizliliğinde en üst düzey güvenlik sağlanıyor. Sistemler ve verilere erişim, yalnızca sorumluluklara ve görevlere bağlı olarak belirlenmiş doğru erişim haklarına sahip, yetkilendirilmiş kişilerce gerçekleştirilebiliyor.

Synco IC, çok sayıda küçük binanın yönetimini üstlenen gayrimenkul yönetim şirketlerinin kullanımı için de uygun bir çözüm sunuyor. Ayrıca okul binaları, lojmanlar, mahalle ofisleri gibi çok dağınık bina havuzuna sahip belediyeler ve şehir yönetimleri ya da merkezi bir konumdan şube ve ofislerindeki bina otomasyon sistemlerini düzenlemek ve yönetmek isteyen şirketler için doğru bir çözüm olarak öne çıkıyor.

Temel bilgiler

Dünyadaki enerji tüketiminin yaklaşık %40’ı binalarda gerçekleşiyor, binaların %66’ı ise küçük ve orta ölçek kategorisine giriyor, bu da enerjinin büyük bir kısmı bu kategorideki binalar tarafından harcanıyor. Ancak, bu pazarda, bu tür sistemler ekonomik olarak avantajlı görülmedikleri için profesyonel bina otomasyonunda kullanılmıyordu. Bunun en önemli nedenlerinden biri gereken işgücüydü. Geleneksel bina otomasyon sistemlerinin bir teknisyen tarafından kurulması ve yapılandırılması, ardından bu amaçla eğitim görmüş saha uzmanı tarafından izlenmesi gerekiyordu, bu da oldukça maliyet oluşturuyordu. Buna ek olarak sistem ve toplanan veriler için büyük bir depolama alanına sahip bir sunucuya ihtiyaç vardı, bu da küçük ve orta ölçekli binalarda elde edilebilecek olası enerji tasarrufunu boşa çıkaracak bir harcama olarak görünüyordu.

Synco IC veri bulutları ve bütün ürünler için evrensel ağlar gibi yeni teknolojilerle bu sorunlara çözüm sunuyor. Sistem yapılandırmasının yanı sıra servis işleri de uzaktan erişimle gerçekleştirilebiliyor ve birden çok şube ofisinde bulunan dağınık bina otomasyon sistemleri merkezi olarak kontrol edilebiliyor. Sunucu ve depolama alanı herhangi bir veri merkezinden alınabiliyor ya da kiralanabiliyor ve ihtiyaç duyulduğunda genişletilebiliyor. Bu da küçük ve orta ölçekli binalarda bile, Synco IC sayesinde insan kaynaklarından ve maliyetten tasarruf etmeyi sağlıyor ve enerji tasarrufu elde etmeyi mümkün kılıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)