
2024 Yılının Renkleri Belli Oldu
2024 yılı, her biri yaşam alanlarımızı etkileyecek tonlara ilişkin benzersiz bir bakış açısı sunan, ünlü boya üreticilerinden ilgi çekici bir dizi Yılın Rengi seçimini beraberinde getiriyor.
2024 yılı, her biri yaşam alanlarımızı etkileyecek tonlara ilişkin benzersiz bir bakış açısı sunan, ünlü boya üreticilerinden ilgi çekici bir dizi Yılın Rengi seçimini beraberinde getiriyor.
'Formasyon' sergisi yıl sonuna kadar Levent Loft'ın 1. katında bulunan Duvart Galeri'de ziyaret edilebilir.
Proje, Türkiye genelinde düzenlenen çeşitli etkinliklere davet edildi ve uluslararası alanda da tanıtıldı.
Türkiye'nin yenilikçi ve çağdaş yapılaşma sektörünün öncü ismi Türk Ytong, 60. yılını eşsiz bir sanat etkinliği olan "Sarının İzi" sergisiyle kutluyor.
Studio Lugo, Hakan Helvacıoğlu ve Atelier Terra Madre - "Anadolu: Güneş Doğudan Yükselir" teması içinde yer aldılar.
Henning Larsen, daha sürdürülebilir inşaat için yeni malzeme ve yöntemleri keşfetmek amacıyla Kopenhag'daki Danish Architecture Center'da "Changing our Footprint" sergisini açıyor.
Yu, taşkın azaltma konusundaki teorik yaklaşımını "sünger şehirler" olarak adlandırmaktadır. Bu teori, Yu'nun 90'ların sonunda Çin'de yaşadığı sel deneyimlerinden esinlenerek geliştirilmiştir.
Ranjani Shettar, yirmi yıla yayılan sanatsal yolculuğunda doğal dünyayı yakından gözlemleyerek ve inceleyerek ilham alıyor.
HygroShell form, yapı ve üretim sürecini yönlendirmek için ahşapta bulunan doğal malzeme varyasyonlarını gösteren verileri kullanır.
"Çerçeve ve sürdürülebilirlik iddiaları, tedarikçilerimizi bugün sürdürülebilirlik uygulamalarından neler beklenebileceği konusunda bilgilendiriyor."
bioMATTERS, 3D baskılı miselyum ve alglerden üretilen sürdürülebilir bir iç döşeme sistemi olan MYCO-ALGA'yı tanıtıyor.
Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise ikinci en büyük teknik granit üreticisi QUA Granite, İtalya’da düzenlenen 40. Cersaie Fuarı’nda yer aldı.
Belçika'nın Gent şehrinde bulunan Design Museum Gent'in (DING) genişletme projesi için geri dönüştürülmüş belediye atıklarından üretilen düşük karbonlu tuğla geliştirildi.
Bu proje, bir yandan bölgenin mirasını korurken diğer yandan da gelecekte uzun ömürlü olmasını sağlamayı amaçlıyor.
Bu enstalasyon, biyo-bazlı malzemelerin mimari tasarıma daha çevre bilinçli ve sorumlu bir yaklaşımı teşvik etmek için nasıl kullanılabileceğinin somut bir örneği.
"Ruhsat sayısındaki artış konut üretiminin artacağını göstermiyor. Sektör üretim konusunda isteksiz."
Bu sürdürülebilir yaklaşım mimarların ve inşaatçıların uygun maliyetli, kısa masif ahşap parçalarının kullanımını en üst düzeye çıkarmasına olanak tanır.
Birçok avantaja sahip bir malzeme olan tuğla dayanıklı, kötü hava koşullarına karşı dirençli, bakımı kolay ve yeniden kullanılabilir veya geri dönüştürülebilir.