2021'in En İyi Mimari Uygulaması: Baupal

Alman şirketi Baupal, mimarlık hizmetlerini dijitalleştirerek, sürdürülebilir ve özelleştirilmiş mimariyi demokratikleştirmeyi amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda, özel inşaatçılar ve daha küçük inşaat projeleri için tasarım, enerji değerlendirmeleri, izin ve maliyet değerlendirmelerini daha erişilebilir ve basit hale getirmeyi planlıyor. Baupal, bir dizi küçük ölçekli projede tasarım, planlama ve izin süreçlerini kolaylaştırmak için, dijital süreçlerden ve verimli ekip yapılarından yararlanan bir çevrimiçi bina uygulama hizmetidir.

Baupal Nedir?

Archdaily'de 2021'in En İyi Yeni Uygulamalarından biri olarak seçilen Baupal, 2020 yılında Constantin Schmidt-Thomé, Justus Menten ve Max Schroeren tarafından "sıradan ev sahipleri için tasarım ve bina uygulamasını basitleştirmek" amacıyla ortaklaşa kurulan Berlin merkezli bir start-up'tır. Finans, girişimcilik ve mimari geçmişleri olan ekip, tasarım ve planlama onay sürecini dijital ve şeffaf iş akışları aracılığıyla bir müşteri deneyimine dönüştürmek için yola çıktı. Firma, inşaat şirketlerine bina uygulama hizmetleri sunarken, dönüşümler, genişletmeler ve yeni müstakil evler konusunda uzmanlaşmıştır.

Baupal Uygulaması

Mimaride Baupal

İnşaat firmaları ve müteahhitler proje geliştirebilirken, resmi onay için lisanslı bir mimari uygulama hizmetlerine ihtiyaç duyarlar. Aynı zamanda, ev sahipleri, uzantılar, bahçe eklemeleri ve mekanların dönüştürülmesi gibi çok çeşitli küçük ölçekli müdahaleler için izin talep etmektedir. Baupal, karmaşık ve özel planlama sürecine kullanıcı dostu bir alternatif sunarak müşterilerin projenin bir bina uygulaması gerektirip gerektirmediğini birkaç adımda doğrulamasını ve neredeyse anında ücretleri iletmesini sağlar. Planlama süreci daha sonra belge yönetimi özelliklerine sahip dijital bir kullanıcı arayüzü ve çevrimiçi toplantılar aracılığıyla yürütülür. Müşterinin belgelere erişimi vardır ve çevrimiçi platformdaki temel verileri gözden geçirebilir.

Baupal ve Mimarlık

Amacımız binaları daha sürdürülebilir ve yaşanabilir kılmak. Bu sayede gelecek nesiller için değerler korunabilir ve kaynaklar korunabilir.- Justus Menten, Kurucu Ortak ve CPO

Baupal, maliyetleri düşürmek ve müşteriler ile mimarlar arasındaki iletişimi geliştirmek açısından dijitalleşmenin sağladığı fırsatlara büyük önem vermektedir. Proje analizini ve çeşitli iş adımlarını otomatikleştirmenin yanı sıra; operasyonların standardizasyonu, Baupal'ı geleneksel bir mimari pratiğinden ayıran temel özelliklerdir.

Mimarlar, mühendisler ve enerji danışmanlarından oluşan bir ekiple şirket, 2000'den fazla konut ve ev genişletmesini tamamladı. Firma bu şekilde, projenin finansmanı ve bir inşaat şirketi seçimi konusunda tavsiyelerde bulunabilir.

Baupal ve Finans

Mülkünüzün enerji durumunu bilmek ve geliştirmek hiç bu kadar önemli olmamıştı. Baupal ile bunu her ev sahibi için mümkün olduğunca kolaylaştırıyoruz. - Max Schroeren, Kurucu Ortak ve CEO

Sürdürülebilirlik, konutların enerji verimliliğine odaklanma yoluyla ifade edilen Baupal için temel bir değerdir. Enerji danışmanlığı, firmanın faaliyetinin önemli bir yönüdür. Bireylerin evlerinde enerji iyileştirmeleri için finansman ve sübvansiyonları güvence altına almalarına yardımcı olur. Enerji Danışmanı Nadine Eberhardt'ın açıkladığı gibi, firmanın hedeflerinden biri, ev sahiplerine bireysel ve ihtiyaçlarına göre tavsiyelerde bulunmak, evlerini iklim dostu bir şekilde yenileyebilmeleri ve böylece daha fazla enerji yaşayabilmeleridir.

almanya Baupal

 Baupal, Almanya'daki mimarlık uygulamaları için yalnızca planlama hizmetlerinden yaklaşık 30 milyar Euro'luk bir yıllık ciroya işaret ediyor. Bu mebla, yaklaşık 9,5 milyar Euro, özel müşteriler tarafından yaptırılan planlama hizmetlerinin değeridir. Baupal gibi hizmetlerin, inşaatı daha uygun hale getirirken, gelirlerinin önemli bir bölümünü planlama izinleri için ücretler oluşturan küçük mimarlık firmalarının kazançlarını azalttığı söylenebilir. Aynı zamanda, kendi evlerini inşa etmek veya bir kış bahçesi, bir bahçe evi veya basit bir garaj oluşturmak isteyen insanlara, geleneksel bir mimarlık firmasının hizmetlerine katılmanın göz korkutucu görevine kullanıcı dostu, hızlı bir alternatif sunarlar.






Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)