2024 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nda Final Başladı!

Bu yıl yedincisi düzenlenen yarışmanın final etabı, Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin açılış konuşmalarıyla başladı.

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması

Geleneksel hale gelen yarışmanın ödül töreni ise 7 Mart Perşembe günü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla gerçekleşecek. Törene HKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Haluk Kalyoncu ve protokol de katılacak.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, açılış seremonisinde yarışmanın önemine vurgu yaparak, öğrencilerin depreme dayanıklı bina tasarımı konusundaki yeteneklerini sergileyebildikleri bir platform sağlandığını ifade etti.

Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren ise DASK olarak ülkede afetlere karşı güvenlik sağlama çabalarını vurgulayarak, yarışmanın bu çabanın bir parçası olduğunu belirtti.

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın amacı, deprem farkındalığını artırmak ve depreme dayanıklı binaların tasarımı konusunda genç mühendis ve mimar adaylarını teşvik etmektir.

Final etabı dört gün sürecek olan yarışmada, bina maketlerinin sunumları ve puanlamalarının yanı sıra, maketlerin deprem simülasyon testlerinin gerçekleştirilmesi de yer alacak. Ödül töreninde ise dereceye giren takımlar ve özel ödüller sahiplerini bulacak.

Bu yılki yarışmanın teması "Sağlam Binalar, Güçlü Yarınlar" olarak belirlenmiş olup, kazanan proje en yüksek toplam yıllık kazanç elde eden takım olacak. Ayrıca, farklı kategorilerde özel ödüller de sahiplerini bulacak.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)