Okul Öncesi Eğitim İçin Bir Kasaba Modeli

Sparkletots Preschool, hükümetin okul öncesi eğitim olanaklarını arttırma ve arttırma çabalarının bir parçası olarak Singapur'da tanıtılan ilk mega çocuk bakım merkezlerinden biridir. 1000 çocuğa ev sahipliği yapan nispeten yeni bir kasaba modelidir. 

Bina boyunca malzemenin ve yeşilin kullanımı heyecan verici davetkar bir atmosfer sunmaktadır. Sparkletots'un gökkuşağı rengindeki logosundan ipucu alan rengin kullanımı, çocuklara bütünsel ve sürükleyici bir deneyim sunmak için kasıtlı olarak organizasyon ilkesi ve yol bulucu olarak kullanılmıştır.

Yapılı kasaba modeli, çeşitli oyun alanları ile fiziksel aktiviteleri deneyimleyen duyusal öğrenimi teşvik eden hizmetlerde bulunmaktadır. 

Her oyun alanı ayrıca ölçek, doku ve doğal çevre ile ilişkisi açısından kasıtlı olarak farklı bir şekilde tasarlanmıştır. Rampa, tüm faaliyet alanlarını 3 katta da birleştirerek hem görsel hem de fiziksel bağlantıları teşvik etmektedir.

Yapı cephesi, doğayla olan bağlantıyı vurgulamak için hafif ahşap renginde çalışabilen havalandırma panjurlarıyla entegre bir dizi dikey kanattan oluşmakta. Alternatif katı paneller ve çalıştırılabilir havalandırma panjurları, panjurlu camların batı güneşine maruz kalmasını önleyecek ve en aza indirecek şekilde akıllıca açılıdır. 

Proje Künyesi:
Proje Adı: Sparkletots Okul Öncesi PAP Toplum Vakfı 

Mimari & Tasarım: LAUD Architects

Bölge / Yıl: Singapur / 2018

Fotoğraf: Melvin HJ Tan

Kaynak: Archdaily


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)