Neulander Quarre Projesi Jeotermal ve Güneş Enerjisi Kullanacak

Almanya, Hamburg’un daha önce endüstriyel bir merkez olan Harbugh ilçesi, bölgede yapılması planlanan karma kullanımlı Neulander Quarre projesi sayesinde yakın zamanda oldukça modern ve çevre dostu bir bölgeye dönüşecek. Cape Town merkezli mimarlık ve tasarım firması SAOTA, jeotermal kuyuları, aynı anda ısı ve ışık üreten odun yakıtlı tesisleri ve güneş panelleri ile yarattığı sıfır enerji tasarımı ile proje için açılan yarışmayı kazandı. Proje ayrıca, bu ayın başlarında yapılan ve küresel bir mimari ödül programı  olan Dünya Mimarlık Festivali'nin Konut Geleceği Projesi kategorisinde 'Büyük Övgüyle' karşılandı.

Köln merkezli BeL Architecture ve Berlin merkezli ROBERTNEUN Architects ile işbirliğiyle yapılan yeni Neuländer Quarree tasarımı, Harburg iç limanını karma programlama ve tarihi bağlama dayanan çağdaş mimariye sahip çekici bir sokak manzarasıyla canlandırmayı hedefliyor. Proje yaklaşık 44.000 metrekarelik bir alanı kapsayacak ve 400 daire, bir otel, ofisler, perakende ticaret ve işletmeler, imalat ve el sanatları için alan içeren bir teknoloji parkı içerecek.

SAOTA'nın direktörü Phillippe Fouché  yaptığı bir basın açıklamasında konuyla ilgili şunları söylüyor: Bu projeyi diğerlerinden ayıran şey,  çatı katına yapılan halka açık bahçeler, yine çatıda yer alan koşu ve yürüyüş rotalarına sahip spor tesisleri, yemek alanları, çocuklar için oyun alanları, açık hava sineması ve  kentsel tarıma ayrılmış özel bir büyük alan dahil olmak üzere çeşitli sosyal fonksiyonlardır. Tasarımda ayrıca kanalı görebileceğiniz yükseltilmiş bir alan var, halka açık bu alan bir buluşma yeri görevi görüyor ve kent için bir arayüz oluşturuyor.”

Projenin temel özelliklerinden biri de sıfır enerji tüketimi ve “gelecekteki kullanıcıların da faydalanacağı uzun vadeli bir iş” hedefi. Binaların yanı sıra, kanal bölgesi de halka açık çekici mekânlar edinecek ve böylelikle hem bölge sakinleri hem de ziyaretçiler için çekici bir yer olacak. Neuländer Quarree'de inşaatın 2020 yılında başlaması ve 2023 yılında tamamlanması planlanıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)