​Akçansa, Çevko’dan Sosyal Sorumluluk Ödülü

Akçansa, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri Yarışması’nda, Yarınları Dönüştüren Çocuklar ve Biyoçeşitlilik Yarışması projeleriyle ‘Çevre Konulu Sosyal Sorumluluk Uygulamaları’ kategorisinde ödüle değer bulundu.

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, ÇEVKO-Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri Yarışması’nda çevre duyarlılığını ortaya koyan iki projesiyle ödüle layık görüldü.

Türkiye ve dünyanın önde gelen şirketlerinin katıldığı yarışmada Akçansa, Yarınları Dönüştüren Çocuklar ve Biyoçeşitlilik Yarışması projeleriyle Çevre Konulu Sosyal Sorumluluk Uygulamaları kategorisinde Büyük Ölçekli İşletme sınıfında Yeşil Nokta Sanayi Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Akçansa gönüllüleri çocuklara yarınlarını korumayı öğretiyor

Akçansa, içinde bulunduğu toplumun yaşam kalitesini yükselterek daha güvenli ve refah dolu bir yarın oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla çalışıyor. Akçansa gönüllüleri, miniklerin toplumdaki yerlerini anlamaları ve sürdürülebilir bir gelecek için bireysel sorumluluk almaları gerekliliğini öğretmek için çalışmalarını yürütüyor. Bu kapsamda ÇEVKO Vakfı ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Yarınları Dönüştüren Çocuklar” projesiyle çocukların yarınlarının koruma altına alınması amaçlanıyor. Geleceğin çocuklarına; atıkları kaynağında ayırma, geri dönüşüm ve atıktan enerji elde etme gibi sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamak için kaynakları bilinçli kullanma yöntemleri hakkında bilgiler veriliyor. Nisan ayında başlayan eğitimlerle 3 binden fazla öğrenciye ulaşıldı. Proje Akçansa gönüllüleri için de önemli bir katma değer yaratıyor. Akçansa gönüllüleri sorumluluk” bilincini geliştirmelerinin yanı sıra projeye katılımları ile KSS alanında daha etkili sonuçlar elde edebiliyor. Birçok konuda farkındalıklarını artırarak şimdi veya ileride kurumlarda ve toplumda söz sahibi olan bu kişiler kartopu etkisi ile kişisel değer ve inançlarını farklı kitlelere ulaştırıyor.

Biyoçeşitlilik yönetimi Akçansa’nın temel önceliklerinden…

Akçansa, biyoçeşitlilik yönetimini sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında öncelikli 6 konudan biri olarak belirleyerek, 2020 sürdürülebilirlik hedefleri arasına almış bulunuyor. Bu kapsamda şirketin ortaklarından Heidelberg Cement tarafından düzenlenen Biyoçeşitlilik Proje Yarışması’nı 2014 yılında ilk kez Türkiye’de gerçekleştiren Akçansa, maden sahalarında biyolojik çeşitliliğin artırılmasını hedefliyor. Akçansa, Biyoçeşitlilik Yarışması ile sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamayı amaçlıyor. Üniversite öğrencilerini çevreye, doğal yaşama ve sürdürülebilir geleceğe katkıda bulunmaya davet eden yarışmanın başvuruları, 1 Mart 2016 gününe kadar www.quarrylifeaward.com adresinden yapılabilir.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)