Geberit Doğanın Sürdürülebilir Dengesini Her Adımda Koruyor

Yüksek mühendislik gücüne dayalı tasarladığı ürünlerle yaşam alanlarına kimlik kazandıran Geberit, üretim ve diğer tüm süreçlerde doğaya saygılı politikasını sürdürüyor. Dayanıklı ve ileriye dönük şekilde ürettiği ürünlerle çevreyi koruyan Geberit, tüm iş süreçlerinde su tüketimi ve karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik stratejiler sürdürüyor. 2015 yılından bu yana karbon emisyonlarını yüzde 38 azaltan Geberit, çevresel etkiyi ise yüzde 41 azaltmayı başardı.

Sürdürülebilirliğe verdiği önemle enerji verimliliği konusunda ürün ve iş yapış süreçlerini her geçen gün geliştiren İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, çevreyi koruyan ve iyileştiren adımlar atıyor. Kaynakların korunması, enerji ve karbon azaltımı, akıllı su yönetimi, yeşil lojistik ve bina konseptleriyle kapsamlı bir eylem planı uygulayan Geberit, ekolojik dengenin korunmasına yardımcı oluyor.

Geberit ve Çevre Günü

Geberit Ürünleri Sürdürülebilir Projelerin Temelini Oluşturuyor

Uzun yıllardır istikrarlı bir şekilde ekolojik tasarım ilkesini ürünlerinin geliştirilmesine uygulayan Geberit, bu sayede ileriye dönük operasyonlar gerçekleştiriyor. Her yeni ürününü ekolojik açıdan bir öncekinden daha iyi duruma getiren üretim süreci ise sürdürülebilirliğe verdiği önemi kanıtlıyor. Uzun yıllar sorunsuz kullanım imkanı veren Geberit ürünleri, projelerde sürdürülebilir inşaata ve çevrenin korunmasına katkı sağlıyor.

Geberit, Karbon Emisyonunu Her Yıl Yüzde 5 Azaltma Prensibini Sürdürüyor

Karbon emisyonlarını ve karbon ayak izini azaltmaya yönelik stratejiler uygulayan Geberit, mevcut yaklaşımını her yıl güncelleyerek çevreyi korumayı sürdürüyor. Karbon yoğunluğunu her yıl yüzde 5 azaltma prensibiyle iş süreçlerini geliştiren Geberit, 2035 itibarıyla nispi karbon emisyonlarını 2015'e kıyasla yüzde 80 azaltmayı hedefliyor.

Geberit ve Sürdürülebilirlik

1998 Yılından Bu Yana Çift Kademeli Yıkama Sistemlerinde Elde Edilen Su Tasarrufu 38 Milyon m3

Geberit, odaklandığı ana konuların başında gelen su kullanımına yönelik aldığı önlemler sayesinde her yıl iyileştirmelerde bulunmaya devam ediyor. Hem üretim hem de ürün kullanım aşamalarında istikrarlı olarak su tüketimini azaltmaya odaklanan, Geberit, suyun üretim süreçlerinde ve laboratuvarlarda yeniden kullanımı noktasında önlemler alıyor. Yenilikçi Geberit sıhhi tesisat ürünleri, binalarda su tüketimini sistematik olarak optimize etmeye de yardımcı oluyor. 1998 yılından bu yana Geberit’in çift kademeli yıkama sistemi, geleneksel yıkama sistemlerine kıyasla yaklaşık 38 milyon m3 su tasarrufu ile sürecini iyileştiriyor. Çevreyi korumaya yönelik Ar-Ge çalışmalarını sürdüren Geberit; ürünleriyle asgari su ve enerji tüketimi sağlayarak daha yaşanabilir bir gelecek adına yeşil adımlar atıyor.

Geberit ve Su Tasarrufu

Geberit Hakkında

 Temelleri 1874 yılında Albert Gebert tarafından atılan Geberit, 1905 yılında ahşap dış kaplamalı ilk rezervuarı çalışır hale getirerek ve 1912 yılında patentini alarak tüm dünyada faaliyet gösteren Geberit Grup, Avrupa’da sıhhi tesisat sektörünün lideri konumundadır. Sıhhi tesisat ve vitrifiye alanlarında, özellikle merkez Avrupa’da hemen hemen tüm ülkelerde sektör lideri olarak varlığını devam ettiren Geberit 4 tanesi denizaşırı ülkelerde olmak üzere 26 üretim tesisine sahiptir. Genel merkezi İsviçre’de, Rapperswil-Jona’da bulunan şirket, yaklaşık 50 ülkede sayıları 12.000'i bulan çalışanıyla 2021 yılında 3,46 milyar CHF ciro elde etmiştir. Geberit hisseleri SIX Swiss Exchange'de işlem görmektedir ve 2012 yılından bu yana SMI'nın (Swiss Market Index) bir parçasıdır.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)