İklimlendirme Sistemleri Elektrik Tüketimini 2050’de ‘3 Kat’ Artırabilir

İklimlendirme sistemleri, dünya genelinde kullanılan elektriğin yüzde 10'unu (2.000 TWh) tüketmekte ve 2050 yılına gelindiğinde bu oranın '3 kat' artması öngörülmektedir. Hızlı nüfus artışı ve sanayileşme ile birlikte iklimlendirme sektörünün küresel enerji tüketiminin 6.200 TWh'ye çıkması beklenmektedir. Bu durum, iklimlendirme sektörünün dünya genelinde toplam sera gazı emisyonlarının yüzde 4'ünü oluşturmasıyla, çevresel sorunlar açısından ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.

Sulu Radyant Panel

Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman ÜNLÜ, 21-27 Aralık Dünya Verimlilik Haftası'nda yaptığı açıklamalarda, yüksek verimli 'sulu radyant panel' ürün grubunun kullanımı ile iklimlendirme sistemlerinde yüzde 30'a varan tasarrufun sağlanabileceğine dikkat çekti.

Özellikle işletmelerde ve endüstriyel tesislerde alınacak önlemlerin, küresel enerji tüketimindeki payı azaltmanın yanı sıra karbon azaltımına da katkı sağlayabileceğini belirten ÜNLÜ, renovasyonun bu mücadelede önemli bir çözüm olduğunu ifade etti. Geleneksel ısıtma sistemlerini, yüksek verimli 'sulu radyant panel' ürünleri ile yenilemenin enerji tasarrufunda önemli bir rol oynayabileceğini vurguladı.

Sulu radyant panellerin çevreci teknolojiler arasında öne çıktığını belirten ÜNLÜ, bu panellerin zararlı gaz salınımı yapmadan çalıştığını ve enerji verimliliğini yüzde 30'lara varan oranlarda artırdığını söyledi. Ayrıca, sulu radyant panellerin sıcaklık transferini hava hareketlerinden etkilenmeyen bir şekilde su aracılığıyla sağladığını ve maksimum konfor sağladığını belirtti.

Elektrikle çalışan fanlara ihtiyaç duyulmadan çalışan sulu radyant panellerin işletme ve bakım maliyetlerinde avantaj sağladığını vurgulayan ÜNLÜ, bu sistemin hem enerji tasarrufu sağlayarak işletme maliyetlerini düşürdüğünü hem de çevresel etkileri azalttığını ifade etti.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)