Kartal’ın Cazibe Merkezi Olmaması İçin Çaba Harcamak Gerekir.

Kartal’ın toplam 250 bin metrekarelik 160 tane parkı, 150 bin metre kare yeşil alanı, 7 merkezi var. Bu merkezlerden Dragos ve Aydos Ormanları doğal sit alanları. Yeşili bol, tarihi güzellikleri olan ve sahil, E5, TEM gibi pek çok ulaşım aksına yakın olan Kartal’ın cazibe merkezi olmaması için çaba harcamak gerekir. 

İş GYO olarak Türkiye’nin hemen hemen pek çok şehrinde proje geliştiren ve gayrimenkul yatırımları olan bir şirketiz. Bir bölgenin, bir şehrin cazibe merkezi olması noktasında sadece yatırımcının ilgisini çekmesi yetmez. Tüketicinin konut almak ya da ofis kiralamak istemesi,  kısaca yaşamak istemesi gerekir ve bu da çeşitli kriterlere bağlıdır. Bazen bölgelerde cazibe, uydu kent projeleriyle suni olarak yaratılmak istenir. Öte yandan bazı bölgelerin, şehirlerin ise sahip olduğu doğal güzellikleri, imkanları ve tarihi bir geçmişi vardır. Yeşil alanları hazırdır. Böyle bir bölgeye yatırımı ve tüketiciyi çekmek çok mümkündür. Ben Kartal’a baktığımda şunları görüyorum: Düşünün ki bu ilçenin toplam 250 bin metrekarelik 160 tane parkı, 150 bin metre kare yeşil alanı, 7 merkezi var. Bu merkezlerden Dragos ve Aydos Ormanları doğal sit alanları. Yeşili bol, tarihi güzellikleri olan ve sahil, E5, TEM gibi pek çok ulaşım aksına yakın olan Kartal’ın cazibe merkezi olmaması için çaba harcamak gerekir. 

YATIRIMLARIMIZDAN ÖNCE KARTAL’DAKİ POTANSİYELİ GÖRDÜK

Biz yatırım yapmadan önce Kartal’ın potansiyelini gördük ve inandık. Bugün Kartal büyük bir ilgi görüyor. İstanbul nüfusunun yüzde 14’ü bu civarda yaşıyor. Sağlık konusunda ciddi yatırımlar var. Öte yandan Kartal, Bağdat Caddesi, Ataşehir gibi yoğunluk problemi olan merkezlerde yaşamayı düşünmeyenler için tercih edilen bir konumda. 2015 yılından sonra tüketicilerin Kartal’a olan ilgisi daha da arttı.

İş GYO olarak Kartal’da hayata geçirdiğimiz üçü konut, ikisi ofis olmak üzere 5 bloktan oluşan Manzara Adalar projesi güneş enerjisinden en çok faydayı sağlayacak şekilde kurgulandı. Blokların şekli ve yerleşimi her binada güneş enerjisinin eşit dağılmasını sağlayacak şekilde tasarlandı.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)