Paris Design Week’te Franjou’nun Enstalasyonu Göz Kamaştırıyor

Dilhan Hız / dilhan@ekoyapidergisi.org

Tüm yıl yolu gözlenen, tasarımcıların gözbebeği etkinlik, Paris Design Week bu yıl da dopdolu. Renkler, ışıklar, ‘büyük’ tasarımlar… İçlerinden en ilginci şüphesiz ki Fransız tasarımcı Aude Franjou’nun “Corals of Liberty”si diyebilirim. Sanatçı, keten liflerinden tek tek ürettiği ipleri bir araya getirerek Bastille Meydanı’ndaki Temmuz Sütunu’nu organik formlarla sarmış. 

Gün ışığında dalgalanıyormuş gibi görünen bu renkli dokular, taşın sertliğiyle doğanın akışkanlığını bir arada sunarken enteresan bir kontrast yaratıyor.

Aude Franjou’nun kariyerinde tekstil hemen her zaman öne çıkan bir unsur aslında. Franjou, geleneksel dokuma tekniklerini heykelsi formlarla birleştirerek kumaşı adeta mimari bir malzeme gibi kullanıyor. “Corals of Liberty” çalışması da bu yaklaşımın bir yansıması niteliğinde. 

Enstalasyon, sadece estetik yapısıyla değil tasarımın mekânı dönüştürme gücüyle de dikkat çekiyor. Kent belleğini bozmadan, ona yeni katmanlar eklemek bu olsa gerek.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)