​Şehre Yakın Ama Stresten Uzak, Ormanın İçinde Bi Yerleşke, Bi’Nevi Atölye...


Bahadır Kul Mimarlık tarafından Mahmut Şevket Paşa Köyü, Beykoz’da tasarlanan Bi’Nevi Atölye’nin doğayla uyumlu yerleşkesinde; ekolojik, sosyal ve mimari alanlardaki yeniliklerden ilham alarak atölye katılımcılarının fikirlerini hayata geçirecekleri alanlar bulunuyor. Şehre yakın ama stresten uzak, ormanın içerisinde yemyeşil bir yer olan Bi Nevi Atölye’de her ay farklı etkinlikler, günlük çalıştaylar ve farklı uzmanlık alanlarını bir araya getiren organizasyonlar düzenleniyor...

Bi’Nevi Atölye’nin doğayla uyumlu yerleşkesi; ekolojik, sosyal ve mimari alanlardaki yeniliklerden ilham alarak yenilikçi tasarım ve uygulamalarını hayata geçirmek isteyen atölye katılımcıları için kurulmuş. Atölye alanları, organik bahçe ve meyve bahçeleri yer alan Bi’Nevi Atölye; akademisyenleri, mimarlık öğrencilerini, farklı disiplinlerden öğrencileri, çocukları, firmaları, mimarları ve farklı mimarlık ofislerini düzenlenen etkinliklerle birayaya getiriyor. Bir araya gelen ekiplerin temelde amacı; değişen dünyaya ve hızla gelişen teknolojileri de göz ardı etmeden tasarımın başrolde olduğu atölyelerde yeni fikirler üretmek, öğrenmek ve daha fazla bilgiyi yaymak...

Bi’Nevi Atölye’de bu konuları ele alan bir etkinlik takvimi hazırlandı. Takvimde; hafta içleri planlanan tek günlük atölyeler ile hafta sonu düzenlenecek farklı uzmanlık alanlarını bir araya getiren organizasyonlar olacak. Bunların dışında, film geceleri, pizza atölyeleri, yoga etkinlikleri gibi farklı deneyimler de bu alanda yaşanabilecek. Aynı zamanda, disiplinlerarası birlikteliğe verilen önem dolayısıyla atölye yürütmek; etkinlik, seminer ve panel organize etmek üzere mekan dışarıdan da kullanılabilecek.

Let’s Tensile atölyesinde, asma germe sistemler ve membran malzemesinin niteliği hakkında bilgiler verildi ve öğrenciler kendi modellerini yaptılar.

Bahadır Kul Architects ( BKA) tarafından, kent ve mimarlık ile ilgili düşünülen, konuşulan konularda interaktif rol alması hedefiyle tasarlanıp hayata geçirilen Bi’Nevi Atölye; farklı disiplinlerin bir araya geldiği araştırma projeleri ve fikirler üreten bir açık platform olarak da nitelendirilebilir. Bi’Nevi Atölye yerleşkesinde 3 ana alan bulunmakta. Ana etkinlik alanı, organik tarım bahçesi ve en alt kotta meyve bahçesi. Tüm bu bölümler doğanın içinde doğayla birlikte yaşıyor...

Bi’Nevi Atölye’nin ilk Workshop’u “Let’s Tensile” Mimarlık Öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 25 öğrenci İstanbul’da buluştu. Bahadır Kul Mimarlık tarafından tasarlanan ve İstanbul’un Beykoz ilçesinde yer alan Bi’Nevi Atölye ilk atölyesine ev sahipliği yaptı. Atölyede gerçekleşen “Let’s Tensile” etkinliği  Bahadır Kul Mimarlık, Serge Ferrari ve Fabricart işbirliği ile gerçekleştirildi. Yürütücülüğünü Fabricart’ında kurucu ortağı olan Yrd.Doç Dr. Fevzi Dansık gerçekleştirdi.

İşbirlikçi üretimi destekleyen disiplinler arası ve esnek bir çalışma ortamında gerçekleşen workshop çalışması birçok farklı ulusal ve uluslararası üniversitelerden 25 mimarlık öğrencisinin katılımı ile gerçekleşti. Let’s Tensile atölyesinde, asma germe sistemler ve membran malzemesinin niteliği hakkında bilgiler verildi ve öğrenciler kendi modellerini yaptılar.

Bahadır Kul Mimarlık tarafından verilen bilgiye göre; önümüzdeki günlerde Bi’Nevi Atölye,  farklı etkinliklere de ev sahipliği yapmaya devam edecektir.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)