Teknolojide Kadın İstihdamını Artırmaya Yönelik ELAZIĞ 4.0 Projesi

YILDIRIM Şirketler Grubu ve Garip & Zeycan YILDIRIM Vakfı tarafından hazırlanan "Dijital Ekonomide Kadının Güçlenmesi, Elazığ 4.0" programı, kadınların teknoloji sektöründe istihdam edilmelerini teşvik etmek ve ekonomik olarak güçlenmelerini sağlamak amacıyla başlatılmıştır. Bu program, Fırat Üniversitesi ile iş birliği içinde yürütülmekte olup, kız öğrencilere teknoloji alanında kariyer yapmaları için gerekli eğitim, staj ve iş imkanları sunmayı amaçlamaktadır.

YILDIRIM Şirketler Grubu, 56 ülkede 25 binden fazla çalışanıyla 9 farklı sektörde faaliyet göstermektedir ve topluma değer katan sosyal sorumluluk projelerini desteklemektedir. Bu çerçevede, YILDIRIM Şirketler Grubu ve Garip & Zeycan YILDIRIM Vakfı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için kadınların ekonomik olarak güçlenmelerine odaklanan çeşitli programları hayata geçirmektedir. Son olarak, teknoloji sektöründe kadın istihdamının düşük olması gerçeğiyle hareketle, "Dijital Ekonomide Kadının Güçlenmesi, Elazığ 4.0" programı 1 Mart 2024 tarihinde başlatılmıştır.

Programın ayrıntılarının kamuoyuna açıklandığı basın toplantısı, Elazığ Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar, Kovancılar Kaymakamı Mustafa Dilekli, Palu Kaymakamı Hulusi Teke ve programda eğitim alacak kız öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Açılış konuşmasını Eti Krom A.Ş. Genel Müdürü Tamer Adanır’ın yaptığı toplantıda, YILDIRIM Vakfı Direktörü & YILDIRIM Grubu Pazarlama Grup Başkanı Zeycan Rochelle Yıldırım, YILDIRIM Vakfı Operasyon Müdürü Pınar Türen, YILDIRIM Grup CIO’su Ersel Karşal, YILDIRIM Grup Öğrenme ve Yetenek Geliştirme Müdürü Arife Ceren Gürsoy, Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Demirel, Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar da birer konuşma yapmıştır.

YILDIRIM Vakfı Direktörü Zeycan Rochelle Yıldırım

YILDIRIM Vakfı Direktörü Zeycan Rochelle Yıldırım, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, toplumsal cinsiyet eşitliği başlığı altında kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadının ekonomik olarak güçlenmesine yönelik çeşitli çalışmalara odaklandıklarını belirtmiştir. Türkiye'de kadınların toplam istihdamının sadece yüzde 30'unu oluşturduğunu vurgulayan Yıldırım, "Erkek egemen olan teknoloji sektöründe kadınların varlığının güçlendirilmesi için buradayız." demiştir. Projenin başlangıç noktası olarak Elazığ'ın seçildiğini ve burada kız öğrencilere teknoloji sektöründe istihdam imkanları sunacaklarını belirtmiştir.

Program kapsamında, Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nin ve Mühendislik Fakültesi’nin 4. sınıf öğrencileri ve yeni mezunlar arasından seçilen 17 kız öğrenci, sektörün gerçek ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan eğitim modülüne katılacaklardır. YILDIRIM Grup Bilişim Teknolojileri departmanının hazırladığı eğitim programı, mühendislik eğitimi alan kadın öğrencilerin bilişim teknolojileri alanında iş dünyasının beklentilerine uygun olarak eğitim almalarını hedeflemektedir.

Program, Birleşmiş Milletler’in (BM) tüm dünyaya çağrısını yaptığı sürdürülebilir kalkınma hedeflerine uyumlu olarak hazırlanmıştır. Kadınların dijital ekonomide güçlenmesi ve IT sektöründe kadın istihdam oranlarının artırılması hedefiyle yola çıkan program, sürdürülebilir bir anlayışla ilerlemeyi amaçlamaktadır.


Yorumlar

Ünal SAVAŞ, @UnNovaSteel, Founder & Chairman 21 Mart 2024

“Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır”

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 1923 yılında söylediği bu veciz sözlerle kadınlarımızın yerini belirlemiştir. Atatürk'ün çelik gibi güçlü bu veciz söyleminin izinde yürüyen, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik duyarlılığı artırmak, öğrencilerimize kariyer fırsatları sunmak, kadınlarımızın ekonomik güçlenmesine katkı sağlamak ve dijital platformlarda kadın temsil oranının artmasını sağlamak için Fırat Üniversitesi ve Garip ve Zeycan YILDIRIM Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen "Dijital Ekonomide Kadının Güçlenmesi, Elazığ 4.0" Projesinin tanıtım aşamasına gelmesinde emeği geçen başta Garip ve Zeycan Vakfı Direktörü Sn. Zeycan Rochelle YILDIRIM ve Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sn. Bahar Demirel ve çalışma arkadaşları olmak üzere bu muhteşem projenin tanıtımının yapıldığı basın toplantısına ev sahipliği yapan Eti Krom A.Ş. ve Genel Müdürü Sn. Tamer ADANIR beyi tebrik eder, Projenin eğitim camiamıza hayırlı olmasını dileriz.


En iyi dileklerimizle

Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)