TÜGEM İstanbul Temsilciliğine Derya Bingöl Getirildi
Gayrimenkul sektörünün gelişimine ve mesleki standartların yükseltilmesine katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM), büyümesini sürdürüyor. Bu kapsamda, TÜGEM İstanbul Temsilciliği kurularak il başkanlığı görevine sektörün deneyimli ismi Derya BİNGÖL atandı.

14 yıllık sahaya dayalı tecrübesiyle gayrimenkul danışmanlığı ve broker’lık alanlarında uzmanlaşan Bingöl, sektörde kurumsal yönetim, stratejik yapılandırma ve sürdürülebilirlik alanlarında danışmanlık hizmetleri veriyor. 9 yıl boyunca TÜGEM Genel Merkez Yönetim Kurulu’nda Genel Sekreterlik ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini başarıyla yürüten Bingöl, derneğin vizyonuna yön veren isimlerden biri oldu.
“EİDS Düzenlemeleriyle Kayıt Dışı Azaldı, Profesyonellik Arttı”
TÜGEM İstanbul İl Başkanı Derya Bingöl, sektörün gündemindeki en önemli konu olan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) uygulamalarının ilk 6 aylık etkilerine dair değerlendirmelerde bulundu.
Bingöl, EİDS’nin kiralık taşınmazlar için 1 Ocak 2025’te, satılık işyeri ilanları içinse 7 Nisan 2025’te zorunlu hale geldiğini hatırlatarak, uygulamanın sektörde köklü bir dönüşüm başlattığını belirtti:
İlk 6 Ayda Öne Çıkan Gelişmeler:
Kayıt Dışı Faaliyetler Azaldı:
Yetki belgesi olmayan kişi ve firmaların ilan vermesi engellendi. Kayıt dışı çalışan emlakçılarla mücadelede önemli bir adım atıldı.
Sahte ve Kopya İlanlarda %40 Azalma:
Kimlik ve taşınmaz doğrulaması sayesinde, ilan platformlarında sahte ve mükerrer ilanların oranında ciddi düşüş yaşandı. (Kaynak: Emlak ilan platformları)
Profesyonel Ofislerin Değeri Arttı:
Tüketiciler, yalnızca yetkili ve belgeli emlak ofislerinin ilanlarına ulaşabildiği için, profesyonel ofislerin güvenilirliği ve iş hacmi arttı. TÜGEM üyeleri gibi belgeli danışmanlar daha görünür hale geldi.