Vadistanbul’a Enerji Tasarrufu Sağlayan Mitsubishi Electric Klima Sistemleri İmzası

Dev Vadistanbul’un ilk etabı Teras’ta mimari estetiğe uyumlu Multi Sistem Klimalar kullanılacak. İstanbul’da yeni bir simge haline gelme hedefiyle Artaş Grup, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu tarafından hayata geçirilen Vadistanbul’un birinci etabı olan Vadistanbul Teras’ta iklimlendirme çözüm ortağı olarak KlimaPlus seçildi. Bin 111 konuttan oluşan Vadistanbul Teras’ta her mevsim sorunsuz çalışan, sessiz ve kontrolü kolay Mitsubishi Electric Multi Sistem Klimalar kullanılacak. Projede sadece 17,5 santimetre yüksekliğiyle mimari estetiği bozmayan ve tavan yüksekliğini azaltmayan Mitsubishi Electric MLZ-KA serisi iç üniteler tercih edildi. 

“Klima bunun neresinde?” dedirten görünmez klimalar Klima iç ünitesi ile mekan estetiği doğrudan ilgili...

Vadistanbul Teras’ta Mitsubishi Electric’in tek yöne üflemeli kaset tip MLZ-KA serisi iç ünitelerinin tercih edilmesinin sebeplerinden biri de yüksekliklerinin sadece 17,5 santimetre olması. Projede, yaşam alanlarındaki tavan yüksekliklerinin düşürülmemesi için cihaz yüksekliği en düşük olan iç üniteler seçildi. Mekan estetiğini bozmayacak görünüm, kullanım ve bakım kolaylığı ile öne çıkan bu ürünün tercih edilmesinin bir başka sebebiyse montaj ve müdahale kolaylığı. Tek yöne üflemeli iç ünite kullanılması ile menfez, kanal, müdahale kapağı gibi ilave işlere gerek kalmıyor.

Sorun birden fazla odada klima ise çözüm: Multi Sistemler

Multi sistem klimalar, çoklu split anlamına geliyor ve bire bir split klimalarda olduğu gibi tek dış ünitesi bulunuyor. Birden fazla iç ünite, bu tek dış üniteye bağlanabiliyor. Bu nedenle birden fazla odada klima kullanılacak konutlarda ideal bir çözüm oluyor.

Temmuz 2014’te teslim edilecek olan Vadistanbul Teras’ta, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 dubleks daire seçenekleri yer alıyor. Projede farklı büyüklüklerde ve farklı oda sayısına sahip konut çeşitleri bulunuyor. Bazı evlerde 2 oda, bazılarında 3 oda, bazılarında ise 4 oda için klima kullanılması gerekiyor. Birden fazla odada klimaya ihtiyaç duyulması ve her birinde bire bir split klima kullanılması söz konusu olduğu için dış ünitelerin yerleştirilmesinden doğacak yer sıkıntısını ve bina dışında oluşacak görüntü kirliliğini önlemek amacıyla bu projede Mitsubishi Electric Multi Sistem Klimaların kullanılmasına karar verildi. Mitsubishi Electric Multi Sistem Klimalarda, çalışma sırasında tüm odalarda aynı anda ısıtma veya soğutma yapılırken, her bir odanın sıcaklığı birbirinden bağımsız olarak kontrol edilebiliyor.

Mitsubishi Electric Multi Sistem Klimalar sessizliğiyle de varlığını unutturuyor

Dekorasyona uygun iç ünite alternatifleri, bulundukları konum, çevre yapısı, kullanım zamanı gibi pek çok kritere göre değerlendirdiğimizde, klimalardaki en önemli özelliklerden birinin de ses olduğunu görüyoruz. Hele ki kullanım alanı yaşam mahali ise sessizlik en belirleyici özellik haline geliyor. Mitsubishi Electric Multi Sistem Klimalarda, ses kaynağı olan genleşme vanaları, dış ortama konulan dış üniteler üzerinde ya da iç ortamdan uzak bir noktaya konulabilen branşman kutularında yer aldığı için yaşam alanı konforu artıyor.
Mitsubishi Electric Multi Sistem Klimalarda sadece iç değil dış üniteler de son derece sessiz. Vadistanbul Teras’ta kullanılan Mitsubishi Electric Multi dış ünite fan kanatlarının ve koruyucu ızgara şeklinin özel dizaynı sayesinde çalışma ses basıncı değerleri 50 dB(A)’nın üzerine çıkmıyor. Dış hava sıcaklığı ve iç ortamda ihtiyaç duyulan soğutma/ısıtma yükü düştükçe Multi dış üniteler, otomatik olarak düşük ses seviyesi moduna geçiyor. Bu fonksiyonel özellik ile çalışma ses seviyesi normalden 3 dB(A) daha azalarak 47 dB(A) mertebesine düşüyor.

Enerji tasarrufu sağlayan Mitsubishi Electric Multi Sistem Klimalar aşırı soğuma ya da ısınmayı da engelliyor
Vadistanbul Teras’ta 2, 3 ve 4 iç ünite bağlanabilen Mitsubishi Electric MXZ-D serisi Multi Sistem Inverter dış üniteler kullanılıyor. Standart sabit hızlı (konvansiyonel) klima modellerinde, oda sıcaklığı ayarlanan sıcaklığa ulaştığında kompresör duruyor; oda sıcaklığı ayar sıcaklığından uzaklaştığında ise kompresör yeniden devreye giriyor. Bu nedenle konvansiyonel sistemlerde, kompresörün dur-kalk sayısı fazla ve ortam sıcaklığında da dalgalanmalar söz konusu oluyor. Mitsubishi Electric Multi Sistem Klimalarda, hem enerji tasarrufu sağlayan hem de aşırı soğuma ya da ısınmayı engelleyen Inverter Kontrol Teknolojisi kullanılıyor.

Yeni enerji verimliliği kriterlerine uygun olarak geliştirilen Mitsubishi Electric MXZ-D Multi Split serisi klimalar, konfor seviyesini Avrupa standartlarına yükseltiyor. Avrupa’da 1 Ocak 2013, ülkemizde ise 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre 12 kilovat kapasitenin altındaki klimalar, artık sezonsal performansları ile değerlendiriliyor. SEER ve SCOP olarak adlandırılan Sezonsal Verimlilik değerlerine, yeni ölçümleme yöntemleri ile ulaşılıyor. Daha önce klima cihazlarının enerji sınıfları, tek bir çalışma noktası yani tek bir dış ortam sıcaklığı için belirlenirken şimdi tüm sezonu kapsayacak şekilde, birçok çalışma noktası yani farklı dış ortam sıcaklıkları için belirleniyor. Bu da son kullanıcıların, tüm klima üreticileri arasında, çok daha doğru bir kıyaslama yapmalarına imkan tanıyor. Mitsubishi Electric Multi Sistem Klimaların tamamı A, A+ ve A++ sezonsal enerji sınıfları ile sektörün en yüksek verimlilik sınıfına sahip klimaları arasında yer alıyor.
Her mekanın dekorasyonuna ve büyüklüğüne uygun bir Multi Sistem vardır

Mitsubishi Electric Multi Sistem Klimalarda tüm mahallerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek iç ünite seçenekleri bulunuyor. İç ünite modellerini şöyle sıralamak mümkün:
- Duvar tipi
- Kompakt döşeme tipi
- 4 yöne üflemeli kasetli tavan tipi
- Tek yöne üflemeli kasetli tavan tipi
- Gizli tavan tipi (kanal bağlanabilir)
- Asılı tavan tipi

Farklı modeller sayesinde klimanın monte edileceği mekanın dekorasyonuna ve odanın büyüklüğüne göre en uygun iç ünite seçilebiliyor.

80 metreye varan uzun borulama mesafeleri montajı kolaylaştırıyor

Vadistanbul Teras’ta kullanılan Mitsubishi Electric Multi Sistem serisi klimaların toplam bakır borulama mesafeleri, modele göre maksimum 20 metre ila 80 metre arasında değişiyor. Her bir iç ünitenin dış ünite ile arasındaki borulama mesafesi ise 15 metre ila 25 metre arasında.
2 iç üniteli modellerde toplam borulama maksimum 30 metre, iç-dış ünite arası borulama mesafesi ise maksimum 20 metre. 3 ve 4 dış üniteli modeller de ise bu mesafeler toplam 60 metre, iç-dış ünite arası 25 metre olabiliyor. Bu uzun borulama mesafeleri, dış ve iç ünitelerin montajı sırasında esneklik ve kolaylık sağlıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)