“1973’ten 2023’e Yarım Asra Pek Çok İlki ve Yeniliği Sığdırdık”

Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoğlu

Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoğlu, “1973’ten 2023’e yarım asra pek çok ilki ve yeniliği sığdırdık” diyerek, Türkiye yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim'in 50. yılını kutladı. Seramik yapıştırıcıları ve derz dolguları üretimiyle başlayan yolculuklarının ardından, 10 fabrikada gerçekleştirdikleri ileri teknoloji üretimleriyle sektörde öncü olduklarını belirtti.

Kalekim, geniş ürün yelpazesi, deneyimli insan kaynağı ve yenilikçi markaları Bi’Boya ve Visuelle ile Türkiye’nin ilk ve en büyük usta kulübü olan Kalekim Usta Kulübü ile sektöre öncülük etmeye devam ediyor. Genel Müdür Timur Karaoğlu, Kalekim'in Türkiye'nin küresel bir değeri olduğunu vurgulayarak, ürünlerinin sadece Türkiye'de değil, dünyanın 80 ülkesinde tüketici ve profesyonellerle buluştuğunu ifade etti.

Timur Karaoğlu, şirketin 50 yıllık başarılı yolculuğunu ve gelecek hedeflerini paylaştığı bir basın toplantısında, yerli ve milli üretime verdikleri değerle, sürdürülebilir yenilikçi ürün ve uygulamalarıyla geçen 50 yılda birçok ilki başardıklarını ifade etti. Türkiye yapı kimyasalları sektörünün lideri olan Kalekim, Türkiye'nin dört bir yanındaki ustaları destekleyerek, sektöre katkı sunmaya devam ediyor.

Kalekim'in hikayesi, 1973 yılında Kale Grubu'nun kurucusu Merhum İbrahim Bodur'un Kars'a yaptığı bir yolculukla başlamış. Seramik yapıştırıcıları ve derz dolguları üretimiyle sektöre giriş yapan şirket, bugün geniş ürün yelpazesi, ileri teknoloji üretim gücü, deneyimli insan kaynağı, Bi’Boya ve Visuelle gibi yenilikçi markalarıyla sektörde lider konumda bulunuyor. Türkiye genelinde İstanbul, Yozgat, Isparta, Erzurum, Mardin, İzmir'de toplam 10 fabrikada üretim yapan Kalekim'in yıllık yapı kimyasalları üretim kapasitesi 1 milyon tonu aşıyor.

Timur Karaoğlu, şirketin finansal başarısına da vurgu yaparak, 2022'nin ilk 9 ayında net dönem karlarını bir önceki yıla göre yüzde 120 artırdıklarını belirtti. Yatırımlar konusunda da aktif bir strateji izlediklerini ifade eden Karaoğlu, Mardin'deki fabrikaya ek hat yatırımı, Lyksor Kimya'nın büyük bir kısmını satın alma, Romanya'da yeni bir şirket kurma gibi adımlarla büyümeye devam ettiklerini açıkladı.

Geleceğe yönelik yatırımlar arasında öne çıkanlar arasında, Irak'ta yeni bir fabrika kurma ve güneş enerjisi santrali kurma projeleri yer alıyor. Karaoğlu, Kalekim'in sürdürülebilirlik ve çevre dostu yaklaşımını vurgulayarak, Yozgat Yerköy'de kuracakları Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile enerji maliyetlerini düşürmeyi ve karbon ayak izini küçültmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kalekim Pazarlama Direktörü Tuba Özdemir Hesse, şirketin ürün, marka ve pazarlama stratejilerine dair bilgileri paylaştı. Bi’Boya ve Visuelle gibi markalarla sektörde fark yaratmaya devam ettiklerini belirten Hesse, ayrıca Kalekim Usta Kulübü ile ustalara yönelik eğitim ve destek faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti. Sürdürülebilirlik, Ar-Ge, dijitalleşme ve inovasyonun şirketin odak noktaları olduğunu vurgulayan Hesse, Kale Grubu'nun "İyi Bak Dünyana" hareketi doğrultusunda sürdürdükleri çalışmaları da anlattı.

Son olarak, Timur Karaoğlu, şirketin gelecekteki hedeflerine dair bilgileri paylaşarak, 50 yıllık başarı dolu geçmişlerinin ardından Kalekim olarak sürdürülebilirlik, inovasyon ve çevre dostu ürünlerle gelecekte de sektöre liderlik etmeye devam edeceklerini söyledi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)