​Patlayıcı Ortamlarda Caraskal Ve Vinçler İçin Emniyet

Kimya ve petrokimya tesisleri, petrol rafinerileri, doğalgaz elektrik santrali, atık su arıtma tesisleri, boyahaneler ve benzeri endüstriyel alanlar gibi tehlikeli ortamların emniyeti açısından malzeme taşıma ve kaldırma işlemleri önemli bir role sahiptir. Patlayıcı atmosferlerde elektrikli cihazlar çalıştırılırken gazlar, sıvılar, tozlar, buharlar ve diğer maddelerden kaynaklanabilecek patlama riskini önlemek için özel tasarlanmış ve yapılmış kaldırma ekipmanları gereklidir. Büyük risklerden ötürü Konecranes sıkı emniyet ve kalite güvence standartlarına uymakta ve Konecranes ürünlerinin kalitesini farklı sertifikalarla belgelemektedir:

IECEx, ATEX, CSA, INMETRO, TR CU

Örneğin ATEX yönetmeliği, üretim ve ürün kalitesi takibine ilişkin katı kurallar getirmiştir. Bu sertifika, Konecranes’in ATEX yönetmeliğindeki düzenlemelere uyduğunun kanıtıdır.

Tehlikeli alanlara yönelik vinç ve caraskallar

Tehlikeli ortamların sınıflandırması, patlayıcı atmosferlerin oluşma sıklığı ve süresine bağlı olarak bölgeler bazında yapılmıştır. Konecranes, Bölge 1 ve 2 (tehlikeli gaz ortamları) ile Bölge 21 ve 22 (tehlikeli toz ortamları) için donanımlar sunmaktadır. Bu bölgelerde kullanılan elektrikli cihazların, exproof özelliklerini kaybetmeden bir patlamayı frenleyecek kadar güçlü mahfazaları olmalıdır. Bu mahfazalar patlayama ve aleve dayanıklı şekilde üretilmelidir.

Konecranes, patlamaya dayanıklı ekipmanlar konusunda sahip olduğu engin deneyimi ile oldukça kapsamlı bir exproof ürün gamına sahiptir. Ürün gamında, endüstriyel vinçler, pergel vinçlerin yanı sıra 160 ton kaldırma kapasitesine kadar elektrikli caraskallar bulunmaktadır.

EXCXT elektrikli çelik halatlı caraskallar, kaldırma ekipmanları sanayiinde en yüksek emniyet ve kalite seviyesini temsil etmektedir. Kıvılcımlanmayı önleyen yenilikçi mekanik yapının en son teknoloji hız kontrolü ve motor ile birleşmesi Konecranes EXCXT caraskalı endüstrinin mihenk taşı yapmıştır.

Konecranes EXN elektrikli zincirli caraskallar, patlayıcı bir atmosferde üstün performans ve yüksek seviyeli emniyet sunan dayanıklı, uzun ömürlü bir kaldırma çözümüdür. EXN zincirli caraskal, işletmenlere ergonomik bir günlük çalışma ortamı sağlayan ve farklı tehlikeli ortamlara uygunluk sağlayabilen bir esnekliğe sahiptir.

Tehlikeli ortamlarda çalışırken kaldırma işlemlerinin hızlı, hassas ve emniyetli bir şekilde yapılması son derece önemlidir. Hızı ve esnekliği sayesinde Konecranes EXATB Manipülatör (AirBalancer) caraskallara çok iyi bir alternatiftir. Hava basıncının tek güç kaynağı olarak kullanıldığı benzersiz teknolojisiyle yüklerin elle kolaylıkla kaldırılmasını sağlar. Çok çeşitli kontrol sistemleri ve seçime bağlı özellikleriyle yük üzerinde tam bir kontrol ve hassas taşıma sağlar.

Emniyet en yüksek önceliğe sahiptir

Konecranes her tip ve yapıdaki endüstriyel vinç, caraskal ve liman donanımlarına yönelik özel bakım hizmetleri vermekte ve yedek parça sağlamaktadır; tek bir cihazdan, komple kaldırma ekipmanı ve bakıma kadar geniş hizmet sunar. Birincil amaç, Konecranes müşterilerinin günlük faaliyetlerinde emniyet ve üretkenliğin artırılmasıdır.

Konecranes emniyeti artırmak, duruş süresi maliyetlerini azaltmak ve çalışma zamanındaki üretkenliği yükseltmek için kapsamlı bir hizmet gamına sahiptir. Dünya genelinde ve Türkiye’de iyi koordine olmuş bakım profesyonellerinden oluşan servis ağı ile Konecranes her tür vinç ve caraskal için servis hizmeti verebilmektedir. Konecranes servisleri dünya genelinde vinçler ve diğer kaldırma ekipmanlarının muayene, tamir, bakım ve modernizasyon hizmetlerini kapsar.

Modernizasyon Hizmeti, bir vinci yenisiyle değiştirmek yerine tamamen dönüştürülmesi alternatifini sunar. Tehlikeli ortamlara yönelik olarak bir kaldırma donanımı modernize edilirken genellikle caraskallar, arabalar, gezer aksamları daha yüksek kapasite, hız ve daha iyi yük ve iş kontrolü sağlayacak şekilde yenileriyle değiştirilir. Ayrıca daha yüksek bir EX sınıfına yükseltme yapılması da mümkündür.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)