Sürdürülebilir Ahşap Cephe Tasarımı için Rehber, Technowood

Yapı sektöründe kullanılan ahşabın elde edilmesi için, olgunlaşması 100 yılı aşan yetişkin ağaçlar kesiliyor. Kesilen ağaç yerine genç fidelerin dikilmesi metodu olan sürdürülebilir ormancılık (sustainable forestry) günümüzde sıklıkla uygulansa da, bugünden 100 yıla kadar olan süreçte öngörülemez ahşap tüketim seviyesi hesaba katılmıyor. 

Technowood, FSC (Orman Yönetim Konseyi) şartlarına uygun sürdürülebilir ormancılık pratiğini, dayanıklı materyallerin doğal ahşapla kaplanması metoduna dayanan devrimsel nitelikteki teknolojileriyle birleştiriyor. Böylece yüksek ve bilinçsiz tüketim problemine de çözüm getiriyor.

Technowood, ağacın lüks için değil ihtiyaç ve ilaç için kesilmesi taraftarı

Lüks tüketim için sıklıkla kullanılan ahşabın, hayatımızı sürdürebilmek için son derece gerekli olduğunu söyleyebiliriz. Technowood, ürün geliştirme ve kaynakların kullanılması sırasında çevresel kaygıları ön sırada tutuyor. Firma, insanlığın doğanın ayrılmaz bir parçası olduğunu, fakat günümüzde doğanın alışılmışın dışında manipüle edildiğini ve kaynakların bilinçsizce ve aşırı kullanıldığını düşünüyor.

Masif Ahşap Tüketiminde %98 Oranında Azalma

Technowood ürünleri, dayanıklı malzemelerin doğal ahşapla kaplanması esasıyla üretiliyor; bu işlem, masif ahşap tüketimini %98 oranında azaltıyor ve ömrünü beş kattan fazla arttırıyor. Ürünler klasik ahşaba ihtiyaç duyulan her yerde kullanılabiliyor. Detay ve profil çeşitliliğiyle, diğer ahşap ürünlerinin kullanılmasının zorlaştığı projelerde kolaylıkla tercih edilebiliyor.

Referanslardan Bir Tanesi: Tasigo Thermal Hotel Projesi

GAD Architecture imzası taşıyan ve Eskişehir’de bulunan Tasigo Thermal Hotel projesinde Technowood ürünleri tercih edildi. Yapılan ön araştırmada, büyük projenin inşası için gerekli ahşap materyal için 22,234 ağaç kesilmesi gerektiği tespit edildi. Fakat Technowood teknolojisi ve ürünlerinin kullanılmasıyla, aynı ihtiyaç 477 ağaçla karşılandı. Büyük oranda ormanlık alan tahrip edilmekten kurtuldu.

İnsanoğlu, hızlanarak artan bu bilinçsiz tüketimi ve çevre sorunlarını göz ardı etmemeli, doğal kaynaklarımızın sınırlı olduğunu unutmamalıdır. Önlem alarak sürdürülebilirlik kavramını yapı sektörüne ve diğer sektörlere işlemelidir. Teknolojide kat edilen ilerlemenin doğayı korumak ve geleceğimizi kurtarmak adına kullanılması büyük önem arz etmektedir.  



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)