'Amerikan Sertağaçlarının Ortadoğu’daki Üstün Kullanımı’ Ödülünü Studio Bruno Guelaff Kazandı

Amerikan beyaz meşe ve dişbudağı ağaçlarını kullanan mimarlar cesur tasarımları ile Dubai’deki Unique Properties için modern kent ofisi ortamı yarattılar

4.Ekim.2016 - Yaratıcı ifadelerin yetiştirildiği tasarım ortamlarının mimarı bir butik tasarım stüdyosu olan Studio Bruno Guelaff, Unique Properties ofislerinin tasarımıyla bu yılki ‘Amerikan Sertağaçlarının Ortadoğu’daki Üstün Kullanımı’ (Outstanding Use of American Hardwood in the Middle East) ödülünü kazandı. Sponsorluğu, Amerikan sertağaç endüstrisinin önde gelen uluslararası ticaret birliği Amerikan Sertağaç İhracat Konseyi (AHEC) tarafından yapılan ve 2016 Ticari İç Mekan Tasarımı (CID) Ödülleri kapsamında yer alan bu ödül, 21 Eylül 2016 tarihinde, Dubai’deki Madinat Jumeirah otelin Joharah Balo Salonu’nda gerçekleşen özel bir törenle sahibine verildi. Altıncı yılını kutlayan ödülü, AHEC Bölge Müdürü Roderick Wiles, Studio Bruno Guelaff, İcra Direktörü, Bruno Guelaff’a takdim etti.

Studio Bruno Guelaff, ödül kazandığı tasarımdaki ‘Mekanı tanımlayan ve malzeme ritmini ayarlayan şekilde Amerikan ak meşe kullanmadaki kararlılık ve yaratıcılık' özellikleri ile jüri tarafından övgüye hak kazandı. Ödülün sahibine, ’Ahşabı, projenin altından üstüne kadar tüm yönlerinde ortaya çıkaran dinamik ve eğlenceli kullanımı' için verildiği belirtildi. Jüri üyeleri özelikle; “Mobilya, aydınlatma ve panellerde ahşap malzemenin kullanılması fikriyle yaratılan konsept bütünlüğü” gerçeğinden etkilen-dikleri ifade ettiler. Aynı kategoride yarışan MMAC de ‘JBR Misafir odası' çalışmasıyla takdir toplarken, Dubai Ticaret ve Sanayi Renovasyon Odası (AMBB), House of Handsome (Korus Interiors), Pallavi Dean Interiors Design Studio (Pallavi Dean Interiors), ve Sisters Beauty Lounge, The Dubai Mall (Brand Crea-tive) gibi isimler de ödül adayları arasında yer aldılar.

Guelaff tarafından yapılan açıklamaya göre, Unique Properties sahipleri, sadece kendi lojistik ihtiyaçlarını karşılayan bir ofis değil fakat çok daha önemlisi, çalışanları için modern bir kent ortamı sağlayan cesur bir mekan tasarımı istediler. Guelaff’ın bu istekler doğrultusunda yarattığı tasarımda, ofisin girişinde, 7 metrelik Amerikan ak meşeden yapılmış olan ve üzerinde 2.5 metre yüksekliğindeki kesme şirket logosu bir duvar ziyaretçileri karşılamak üzere yerini aldı. Ofis içinde benzersiz bir şekilde özel alan sağlayan cam bölmelerin tümünün önünde bulunan beyaz meşeden yapılmış açılı ahşap kaplama ise bir anlamda ‘ağaç ev’ etkisi yarattı. Buna ek olarak, tüm çalışma yüzeyleri Amerikan dişbudağından üretildiler ve ahşabın açık renklerini koruyan bir mat kaplamayla tamamlandılar. Dişbudak ağacı, çalışma alanına büyük bir doğallık hissi kazandırırken, ak meşenin öz suyundaki açık renkle birbirini tamamladılar.

“Tasarım egzersizimiz her zaman projenin gereksinimlerini anlamak için, şirketten gelen özlü anlatımın çalışılmasıyla başlar. Yine bu şekilde yaptığımız başlangıçta, duvar kaplama sına farklı bir şekilde yaklaşma isteğimize bağlı olarak malzeme seçimi, bu projenin ilk ve ana odağı oldu. Ahşabındaki kremsi rengin yanı sıra, her duvar paneline dahil ettiğimiz öz suyu hatları özellikleriyle Amerikan beyaz meşesi, bizim ilk tercihimiz oldu,” diyen Bruno Guelaff sözlerine şöyle devam etti: “Bu proje gerçekten tutku dolu bir çalışma oldu. Projenin her bölümü, bilgisayar ve görev sandalyeleri dahil olmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. Bu projede kullanılan ahşap gerçek bir yıldızdır ve ofise organik bir enerji getirmektedir. Bu nedenle, projemiz için AHEC ödülünü kazanmak çok memnuniyet verici, çünkü bu ödülün anlamı zaten bizim odaklandığımız sıkı çalışmanın en güzel ifadesidir.”

Commercial Interior Design Magazine (Ticari İç Mekan Tasarımı Dergisi) her zaman olduğu gibi bir kez daha, bölgenin iç tasarım sektöründe iz bırakan projelerine, iç tasarım firmaları ve tasarımcılarına takdirlerini dile getirdi. Dergi, 10. baskısında, bu yılki CID Ödülleri töreninde yer alan, Ortadoğu'nun tasarım topluluğunun 750'den fazla etkin üyelerine ev sahipliği yaptı. 17 kategorideki ödüller, pera-kendeden misafirperverliğe, kamu sektöründen ofise kadar farklı ticari mekanların iç tasarımlarını kapsadı. Aynı zamanda projeleri şekillendiren insanları tanımaya odaklı olarak; Perde Arkası, Yılın Genç İç Mimarı ve Yılın İç Mimarı gibi kategorilerdeki ödüller de sahiplerini buldu. 

Son olarak Roderick Wiles şunları söyledi: “CID Ödülleri, BAE tasarım sektörünün tüm önde gelenlerini çeken, son derece popüler, keyifli ve yüksek profilli bir etkinlik olduğunu, zaman içinde bir kez daha kanıtlamıştır. Yılda bir kere bölgenin ilgili toplumu önünde yer almak için bundan daha iyi bir fırsat olamayacağı inancındayım. Kategorimize bu yıl rekor sayıda aday başvurdu. Uzun bir zamandır Ortadoğu’nun sürdürülebilir tasarım prensibini benimsediğini izlemekteyiz ve CID Ödülleri ile olan ortaklığımız sayesinde, malzeme seçimi ve tasarımın biraraya geldiğinde çevre ayakizine gerçek anlamda bir katkı yapacağı projeleri gün ışığına çıkarma gayretindeyiz.”


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)