CHEP Gelecek Nesiller İçin Kullandığı Kaynakları Yeniliyor

Küresel operasyonlarında yenilenebilir elektrik kullanma ve 2025 yılına kadar karbon nötr olma taahhüdü bulunan CHEP, Ankara servis merkezinde 2020 yılından bu yana yağmur suyunu topluyor. Biriken yağmur suyunu daha sonra kullanmak üzere depolamak için bir yağmur tutucu sistemi kullanan CHEP, normal yağış dönemlerinde boya üretimi de dâhil olmak üzere tüm tesis için gereken suyu bu sistem sayesinde sağlıyor.

CHEP sürdürülebilirlik

Yeniden kullanılabilir tedarik zinciri çözümlerinde dünya lideri olan CHEP, gelecek nesillerin yararı için kullandığı kaynakları yenilemeyi ve olumlu etkiler yaratmayı taahhüt ediyor. Olumlu Gezegen, Olumlu İş ve Olumlu Topluluklar temalı sürdürülebilirlik stratejisini sahiplenen CHEP, bu kapsamda Ankara'daki servis merkezinde de sürdürülebilirliğe öncelik veriyor. CHEP bu kapsamda, 2020 yılından bu yana yağmur suyunu toplamak ve daha sonra kullanmak üzere depolamak için bir yağmur tutucu sistemi kullanıyor. Bu yenilikçi çözüm ile maddi tasarruf sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda geleneksel su kaynaklarına olan talebi azaltıyor ve kaynakları yeniden kullanarak ve geri dönüştürerek sürdürülebilirlik ilkelerini destekliyor. 

“Daha sürdürülebilir bir geleceği teşvik etmeye öncülük ediyoruz”

Türkiye'de geleneksel solvent bazlı boyaların aksine, su bazlı boyalar kullanıldığını böylece daha düşük emisyon değerine ulaşıldığını, bu tercihin çalışanlar için de güvenli olduğunu aktaran CHEP Türkiye Operasyon Müdürü Mehmet Yalçınkaya "Sürdürülebilirlik odağımız sadece Ankara'daki servis merkezimizle sınırlı değil. Yağmur tutucu ve su bazlı boya kullanımı, sürdürülebilirliği teşvik etmeye ve atıkları azaltmaya yönelik daha büyük bir çabanın yansımasıdır. İklim değişikliğiyle mücadelede, yenilikçi çözümleri benimseyerek,  hepimiz için daha sürdürülebilir bir geleceği teşvik etmeye öncülük ediyoruz." dedi. 

“Çevre üzerinde olumlu bir etki yaratıyoruz”

Ankara'daki hizmet merkezinin, çevre üzerindeki etkileri en aza indirerek operasyonel gereksinimlerini dengelemeye çalışan diğer şirketler için örnek teşkil ettiğini vurgulayan Mehmet Yalçınkaya konuşmasına şöyle devam etti: “Yağmur tutucu ve su bazlı boya kullanarak sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığımızı gösteriyoruz ve çevre üzerinde olumlu bir etki yaratıyoruz. Hepimiz bu örnekten faydalı bilgiler edinebilir ve kendi yaşamlarımızda yeniden kullanma, geri dönüştürme ve atıkları reddetme konusunda çaba gösterebiliriz.”


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)