Çuhadaroğlu’nun Her Yıl Düzenlediği Geleneksel Öğrenci Proje Yarışması Sonuçlandı

Alüminyum sektör duayeni ÇUHADAROĞLU, geleneksel proje yarışmasının 13’üncüsünü gerçekleştirdi.

Genç beyinlerin yaratıcı fikirleriyle ortaya çıkan yeni projelerin, hem Alüminyum sektörüne, hem de ülkemize katkı sağlayacağı inancıyla düzenlenen Çuhadaroğlu Öğrenci Proje Yarışması’nın finalistleri, 31 Ekim Pazartesi günü Kocaeli Üniversitesi’nde düzenlenen ödül töreni ile açıklandı.
Büyük ilgi gören ödül töreni; Çuhadaroğlu Alüminyum Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı ve Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi Kurucusu Nejat Çuhadaroğlu, Pazarlama Müdürü Halil Halit Güral ve Çuhadaroğlu Yöneticileri, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Bölümü Dekanı Prof. Dr. Nezihi Köprübaşı katılımıyla gerçekleşti.

Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi koleksiyonuna farklı bir yaklaşım
Bu yıl ‘’Barışa açılan bir kapı: Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’’ başlığı ekseninde şekillenen yarışmanın amacı; tarihsel dönemlerin gün yüzüne çıkmamış eserlerine ve dioramalara ev sahipliği yapan;Dünyada alanında ilk ve tek olan Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’nin yeni bina tasarımı için öğrencilerin sunduğu projeler içerisinden geliştirilebilir fikirler elde etmek. 

Uluslararası Müzecilik kapsamında, daha deneyimsel ve ziyaretçilerin katılımı ile ilgi odağı oluşturacak açık ve kapalı alanlar tasarlayarak , her alanda farklı bir deneyim vadeden bir müzecilik anlayışı ile öğrencilere sunulan konseptte, yarışmacılardan mevcut Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi koleksiyonunu tüm yönleriyle değerlendirmeleri ve yeni nesil bir Müze tasarlamaları istendi.

Yedikule Gazhane Binası’nın Tarih Müzesine dönüşümü projelendirildi

Ülke tarihinde ilk havagazı fabrikası olma özelliği taşıyan, 1887-1993 yılları arasında hizmet veren ve şu an kullanılmayan Yedikule’deki tarihi Gazhane binasının dönüşümü ile gerçekleştirilmesi düşünülen yeni Müze binası tasarımı için yapılan yarışmaya, Türkiye’nin pek çok Üniversitesinden yoğun katılım oldu.

301 Lisans öğrencisinin başvurduğu yarışmada, projeler arasından seçilen 3 adet projeye büyük ödül ve 3 adet projeye eşdeğer mansiyon ödülü verildi.

Proje künyesi-ödüller

Nevnihal ERDOĞAN (Prof. Dr. Mimar – KOU),
Marco PRETELLI (Prof. Dr. Mimar – Bologna Üniversitesi ),
Fani VAVILI-TSINIKA (Prof. Dr. Mimar – Selanik Aristotle Üniversitesi ),
Evangelos CHRYSAFIDES ( Doç.Dr. Mimar - Selanik Aristotle Üniversitesi ),
Oya ŞENYURT (Doç. Dr. Mimar – KOU),
Hasan Okan ÇETİN(Y. Mimar – ODTÜ)
Seyhan SERİMER ( Y. Mimar- SERİMER MİMARLIK )
tarafından titizlikle değerlendirildi.

Ödüller

Değerlendirme sonucunda birinciliği İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Emirhan KURTULUŞ ve Yusuf Enes METE’nin oluşturduğu proje kazanırken, ikinciliği Gazi Üniversitesi’nden Zeki DERİN, İpek GÖNÜLLÜ, Mehmet Şükrü GEYİK, Fatih IŞIK, İmam Bilal Ahmet TOPRAK’ın projesi elde etti. Üçüncülük ödülünü ise Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Emine Merve SİPER ve Atakan KOCA’nın projesi aldı. Birinci grup öğrencilerine 6.000,00 TL, ikinci gruba 4.000,00 TL ve üçüncü gruba 3.000,00 TL ödül verildi ve dereceye giren tüm öğrenciler Çuhadaroğlu Şirketlerinde staj yapma hakkı elde etti. Ayrıca İzmir İleri teknoloji Enstitüsü Üniversitesi’nden Sena KIRMIZ ve Furkan KÖSE, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Uğur KANAT, Büşra AHISKALI ve Mehmet KOYUNCU ve Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi’nden Ebru YILMAZ eş değer mansiyon ödüllerinin sahibi oldu.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)