Doğanın Evi / aura

Nüshet Çamuşoğlu / nushet@ekoyapidergisi.org
Nature's Abode (Doğanın Evi), aşırı sıcaklıkların olduğu bir yer olan Shahabad şehri Haryana'da Garg için tasarlanmış bir rezidanstır. Aşırı sıcaklıkların ve kuru hava koşullarının olduğu böyle bir ortamda dört mevsim iklim değişikliğine cevap verebilecek malzemeler seçildi. Bu malzemeleri kurmak, yapılandırmak ve sonraki çalışma koşullarını sağlamak, mimarların tasarımın ilk aşamalarında yüzleşmek zorunda kaldıkları zorluklardan biriydi. 

Nature's Abode aura

Mülk bağlamına ve güneye bakan maruziyete karşılık ev mimarisi için çözümler önerildi. Ön cephe olarak yerleşik beton ekiciler ve baştan sona açık bir plan ile yaşayan bir yeşil duvar sistemi yapıldı. Betonun malzeme olarak kullanılması uyumlu bir tema oluşturmak içindir. Zamanla yeşilliklerle harmanlanması amaçlanmış. Yapı kelimenin tam anlamıyla onun dışına çıkmış gibiydi.

Nature's Abode aura

Açık plan, birinci katı salon alanı olan bir fuayeye bölüyor. Yemyeşil bir arka bahçeye açılan çift yükseklikte yaşam alanı sunuyor. İki yatak odalı, açık plan mutfak ve OTS Lightwell'e bakan bitişik bir yemek alanı var. Planlama çeşmeden, ana yatak odasındaki büyük cumbalı pencerelere ve arka bahçeye kadar mülk genelinde çapraz havalandırmayı teşvik etmek için açıklık göz önünde bulundurularak yapıldı. 

Geleneksel yöntemleri tercih eden aileye eko brütalist, biyofilik ve modern tarz konseptleri önermek Aura mimarları tarafından başarılı bir şekilde yapıldı. Bu temayı sürdüren zemin kat bir lobi, ışığı iyi alan bitişik geniş bir oturma alanı, iki yatak odası ve RCC bitkiler ve kalıplanmış RCC oturma alanları ile dekore edilmiş küçük bir verandaya açılan ortak bir alandan oluşuyor. Ayrıca birinci kat geniş terasa entegre edilmiş. 

Doğanın evi aura

Nature`s Abode ismi, insanların ilk evi olan doğa ile rustik estetiğin üstün bir karışımı fikrinden geliyor. Modern doğal yapı ısı birikimini azaltmak için bitkilerle dolu çok sayıda açıklığa sahiptir. Bitki seçime gelince, dikkatli bir seçim bu konutun benzersizliğini ve verimliliğini karakterize ediyor. Ana amaç cephenin gelişiminin doğal olarak inşa edilmiş yapıyı takip etmesi için mümkün olduğunca doğal bir şekilde ilerlemekti. 

Nature's Abode aura

Arka bahçe Hint kültürünü bozmadan her türlü ağaçla dikilir. Rudraksha ağacı iki nedenden dolayı avluya dikildi. Dini durum ve yaşam koşulları üzerindeki tıbbi etkisidir. Bahçenin geri kalanı yaprak döken ağaçlar ve zemin örtüsü için Bermuda otu ile kaplıdır.

220 metrekarelik bir yüzeyde estetik ve işlevselliği birleştiren Aura, beton, çelik, kil ve ahşap gibi ham maddelerin dokusal bütünlüğünü vurguluyor. Tekstil, alüminyum ve cam unsurların uyumu ile birlikte mekanın vurgusu olarak mavi, gri ve beyaz ile tamamlanıyor. İç mekan bir sığınak yeri gibi yaratılmış. 

Doğal ışığı binaya getirmek ve elektrik tüketimini en aza indirmek için cam pencereler farklı konumlarda esnek bir şekilde kullanılmış. Özetle tasarım, mekan ve sakinleri arasında etkileşimli olmalıdır. Cephe ve yapının gelişimi önümüzdeki yıllarda dört gözle beklenecek bir şey.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)