Karbon Cimrileri Aranıyor !

4. İstanbul Karbon Zirvesi 26 Nisan'da başlıyor. Zirvede karbon emisyonlarını düşüren firmalar ödüllendirilecek.

Türkiye’nin iklim değişikliği ile mücadelesinde yol haritası 4. İstanbul Karbon Zirvesi’nde tartışılacak. Düşük karbon ekonomisi için iş dünyamızın hazırlıklı olması gerektiğini ve yerküremizin geleceği için hepimize görevler düştüğünü belirten İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, “Karbon üretiminde cimri, çevreye duyarlılıkta cömert davranan kurum, kuruluş ve kişileri Düşük Karbon Kahramanı olarak ödüllendiriyoruz" dedi

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından İTÜ ev sahipliğinde, Uluslararası Emisyon Ticareti Derneği desteğinde düzenlenen 4. İstanbul Karbon Zirvesi, 26 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşiyor. Kamu, yerel yönetimler, akademi, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, akademi ve gençler bir araya gelerek; karbon yönetimi, karbon finansmanı ve Türkiye’nin iklim değişikliği ile mücadele yolunu tüm yönleriyle tartışacak.

‘Düşük Karbon Kahramanları’ ödüllerine kavuşuyor

İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, SÜT-D olarak sürdürülebilirlik yönetimi üst başlığı ile karbon yönetiminin yaygın bilinirliği için uğraş verdiklerini ifade etti. Karbon emisyonunu düşürmeyi başaran projeleri üç yıldır ‘Düşük Karbon Kahramanı’ olarak ödüllendirdiklerini açıklayan Prof. Dr. Karaosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler için sanayimizin sera gazı azaltım başarıları gibi çocuklarımızın sürdürülebilir yaşam kültürünü kazanması da mühim. Zirvemizin sürprizi de Küçük Karbon Kahramanlarımız olacak. Minikler, zirvemizde sergileyecekleri performansla iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekecekler.”

Zirvede sizleri neler bekliyor?

Zirvede Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansları, Paris (COP21) ve Marakeş (COP22) ardından yaşananlar ve Kasım 2017 gerçekleştirilecek Bonn (COP23) Konferansı’na giden yol masaya yatırılarak ‘Sera Gazı Emisyonları Azaltımı için T.C. Niyet Edilen Ulusal Olarak Belirlenmiş Katkısı’ konusunda sanayinin konumu irdelenecek ve ‘Paris Anlaşması ve Sonrası’ oturumunda iklim finansmanı konuşulacak. ‘Karbon Yönetimi ve Endüstri’ oturumunda farklı sektörlerdeki lider firmalar sürdürülebilirlik yönetimlerini, düşük karbon ekonomisi stratejilerini anlatacak.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)