NYC'deki Yüzen Konteyner Evi

New York merkezli mimarlık firması Rekstur, Jamaika Körfezi'ndeki Rockaway yarımadasının açıklarında yüzen bir konteynerle şehrin 578 mil uzunluğundaki kıyıda yer alıyor. İki katlı yapı, nakliye konteyneri malzemeleri ve sapele ahşabının birleşiminden oluşuyor. Tekneye benzer tasarımı ile ev deniz seviyesindeki doğal değişikliklerle yükselip alçalıyor. Tasarımcılara göre, neredeyse 10 yıl sonra Sandy Kasırgası'ndan hala kurtarılmakta olan bölge, yenilikçi bir yeniden yapılanmaya ihtiyaç duyuyordu. Bu nedenle proje, uygun fiyatlı, sürdürülebilir ve dayanıklı yaşamın ulaşılabilir olduğunu göstermeyi amaçlıyor.


İnşaat, yerel bir marinaya demirleyen ev için tek bir platform oluşturmak için iki çelik seksiyonel mavnanın kaynaklanmasını içeriyordu. Ortaya çıkan ev, doğal ışığı ve renkli aksanları vurgulayan çağdaş bir dokunuşa sahip geniş bir iç mekâna sahiptir. Evin su bazlı ortamına bir saygı olarak yapıya Kairu adı verilmiştir. Kairu, Japonca’da kurbağa için kullanılan kelimenin bir çeşididir.

Ana bina, 40 inç yüksekliğinde iki nakliye konteynerinden oluşuyor. Yeniden amaca uygun hale getirilen konteyner çapraz olarak ikiye kesildi ve iki ayrı kat oluşturmak için üst üste istiflendi. 470 metrekarelik evin birinci katında yatak odası, banyo ve yaşam alanı bulunmaktadır. İkinci katta ise bir mutfak, yemek odası ve körfeze bakan iki güverte alanı konumlandırmıştır. Pencereler, yeniden tasarlanmış kapılardan yapılmıştır. Merdiven ve çerçeveli ön kapı çelikten özel olarak üretilmiştir. İlginç parçalardan bazıları arasında taş banyo lavabosu, mutfak tezgahlarında siyah granit ve el yapımı turkuaz karolardan yapılmış bir mutfak tezgah arka paneli bulunmaktadır.

Baş mimar Adam Wiesehan, projenin amacının, çevrenin ihtiyaçlarına cevap veren ancak modern yaşamın konforundan ödün vermeyen dayanıklı, sürdürülebilir bir konut inşa etmek olduğunu söylüyor. Adam Wiesehan, “Su üzerinde inşa etmek ve yaşamak inanılmaz bir deneyim oldu. Su üzerine mimarinin doğal çevreyle uyum içinde olmaya daha acil bir ihtiyacı var ve bu projenin beni yerel çevre ile daha yakın temas haline getirmesinden dolayı minnettarım. " dedi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)