2023 Yılının Rengi ve 10 Güneşli İç Mekan Tasarımı

Nüshet Çamuşoğlu / nushet@ekoyapidergisi.org
Renk markası Dulux, en son göz kitabında 2023 için "Yılın Rengi" olarak uçuk sarı bir renk seçtikten sonra vahşi mucizelerle süslenmiş 10 iç mekanın küratörlüğünü yaptı. Dulux, vahşi mucizeyi "yeşilimsi yumuşak altın" olarak tanımlıyor ve insanların doğayla daha yakın bir bağ kurma ve son zamanlardaki karışıklık karşısında daha iyi zihinsel sağlık arzusuna hitap ediyor. Marka "İnsanlar bugün dünyayı destek, bağlantı, ilham ve denge için arıyor ve onu bulmak için doğanın harikalarını araştırıyor" diye açıklıyor. "Wild Wonder, doğal dünyayla bağlantı kurarak evlerimiz hakkında daha iyi hissetmemize yardımcı olan pozitif, doğal bir tondur."

Gizli Renk Tonları, İsveç, Note Design Studio tarafından 

Stockholm'de 19. yüzyıldan kalma bir binada yer alan bu mutfak İsveçli stüdyo Note Design Studio tarafından tasarlandı ve duvarlar ve pervazlardan pencere pervazlarına kadar tamamen tereyağı sarısı ile kaplandı. İç mimar Sanna Wåhlin “Renk, mimari detayların zenginliğini vurgulamaya yardımcı oluyor” diyor. "Aslında mimaride renk kullanımı bugün olduğundan çok daha cesurdu. Yine yerini hak ediyor!"

Cubit's Belgravia, İngiltere, Child Studios tarafından 

Child Studios, 19. yüzyıldan kalma bu Belgravian şehir evinde bulunan Gürcü tasarım ipuçlarının çoğunu restore etti ve girişte dökme demir bir şömineyle "samimi ve sade bir his" verdi.

İspanya'da Dubleks Arquitectura-G tarafından  

Karmaşık bir kat planı ve gölgeli yaşam alanları ile bu Barselona dubleks dairesini daha aydınlık ve daha geniş hale getirmek için yerel stüdyo Arquitectura-G, evin her yerinde sarı bir renk düzenini tanıttı. Ayrıca mutfakta rafları oluşturan metal hasırda da kullanılmakta olup odanın her köşesinde güneş ışığını engellemeden saklanabilecek şekilde tasarlanmış.

Cafe Banacado, İsveç, ASKA 

İsveçli mimarlık firması ASKA, nostaljik damalı zeminlerde, depolama duvarlarında ve gömme çatal bıçaklıklara sahip özel yapım masalarda açık tonlar kullanarak tüm gün açık olan bu kahvaltı kafesinde sıcak ve huzurlu bir atmosfer yaratmak istiyor.

Villa Noailles, Fransa'da Pierre Jovanovic tarafından hediyelik eşya dükkanı 

Provence'taki Villa Noailles sanat merkezindeki hediyelik eşya dükkanının yenilenmesi sırasında Fransız tasarımcı Pierre Jovanovitch, sunulan ürünlerin sunumunu "dramatize etmek" için bir dizi renkli blok nişler yarattı. Bu duvar nişlerinin yumuşak sarı arka planı, somon renkli duvarlar ve kobalt mavisi dekorasyonla çarpıcı bir tezat oluşturuyor ve villanın Ermeni mimar Gabriel Gebrekian tarafından tasarlanan 'kübist' bahçelerine gönderme yapıyor.

Spa, İsviçre, Bureau

Pastel renkli fayans blokları bu Cenevre şamandıra spasının çeşitli yüzeyleriyle örtüşüyor. Renk engelleme bir ışık kaynağına baktıktan sonra gözlerinizi kapattığınızda bazen gördüğünüz belirsiz renk çakmalarını ve parlamalarını uyandırmak için özel olarak tasarlanmış.

Studiomama, İngiltere'den 13 metrekarelik ev 

Özel kontrplak mobilyalara sahip bu 13 metrekarelik küçük ev eski bir minicab ofisiydi. Mimar Studio Mama, "Londra'nın belki de en küçük evi" diyor. Hafif ahşap elementler hayati bir depolama alanı sağlamanın yanı sıra, uyumlu bir iç mekan oluşturmaya yardımcı olurken entegre sürgülü kapılar gibi fonksiyonel alanlar, sarı, pembe ve mavinin yumuşak tonlarıyla vurgulanıyor.

Salon Maria Nila, İsveç, ASKA 

Depolama, markanın ambalajından ilham alan pastel bir gradyan ile sunuluyor, bale pembesinden uçuk kahveye ve son soluk sarıya kadar.

Butik Imarica, İtalya, Marcante-Testa tarafından 

Sarı ve pembenin mükemmel kombinasyonunu sergileyen bir başka iç mekan, İtalyan stüdyo Marcante-Testa tarafından tasarlanan bu Milano butiğidir.

Francesca De La Fuente ve Working Holiday Studios tarafından Amerika'nın Ruby Caddesi 

Los Angeles sanatçısı Dakota Salt'ın soyut bir duvar resmi, bu ortak çalışma alanının su pembe ve ten rengi mobilyalarını, ahşap panelli duvarlarda soluk sarı ve rattan sarkıt lambalarla eşleştiriyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)