2030 İstanbul Akıllı Şehir Stratejik Planı Tanıtıldı: İstanbul'un Dijital Geleceği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ‘2030 İstanbul Akıllı Şehir Stratejik Planı’nı tanıtarak şehrin dijital dönüşümünü ön plana çıkardı. Yerel yönetim seviyesinde hazırlanan bu ilk stratejik plan, İstanbullulara inovatif dijital çözümler sunmayı ve kaynakların verimli kullanılmasını hedefliyor.

2030 İstanbul Akıllı Şehir Stratejik Planı

Planın tanıtım etkinliği, İSKİ Genel Müdürlüğü Yusuf Ziya Erdem Konferans Salonu'nda gerçekleşti ve “Senin için Akıllı, Seninle Daha Akıllı İstanbul” sloganıyla İstanbullulara sunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, videolu bir mesajla programa katılımcılara hitap etti. İmamoğlu, planın İstanbulluların yaşamlarını kolaylaştırmak ve bilgi çağının gereksinimlerini karşılamak amacıyla geliştirildiğini vurguladı.

Programda, İBB'nin yeşil, adil ve yaratıcı vizyonuyla uyumlu olarak geliştirilen planın detayları paylaşıldı. Panelde, farklı tematik alanlarda İstanbul'un 2030 yılı akıllı şehir hedefleri aktarıldı.

"2030 İstanbul Akıllı Şehir Stratejik Planı" dünya örneklerinin incelenmesi ve çeşitli paydaşların katılımıyla oluşturuldu. Plan, “Yaşam, İnsan, Yönetişim, Çevre, Güvenlik, Mobilite, Ekonomi, Enerji” tematik alanlarında 3 etkinleştirici, 26 stratejik amaç, 56 inisiyatif ve 182 proje içermektedir.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)