​3M’den Geleceğin Mühendisleri ve Çevreci Teknolojilere Destek

TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), İstanbul Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi takımlarına destek olan 3M, üniversitelileri yeni teknolojilerle tanıştırarak vizyonlarını geliştirmelerine katkıda bulundu. 3M ayrıca, takımlara, özel yapıştırıcılardan aşındırıcılara, kişisel koruyucu donanımlara kadar pek çok ürün temin etti. Formula G kategorisinde 3M’in desteklediği İstanbul Teknik Üniversitesi ikinci, Trakya Üniversitesi ise üçüncü olurken Trakya Üniversitesi aynı zamanda performans ödülünün sahibi oldu.

3M, TÜBİTAK’ın düzenlediği, Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde yapılan Alternatif Enerjili Araç Yarışları’na katılan toplam üç takıma destek oldu. Formula G kategorisinde 3M’in desteklediği İstanbul Teknik Üniversitesi ikinci, Trakya Üniversitesi ise üçüncü oldu. Formula G kategorisinde yarışlara ilk defa katılmalarına rağmen takım ruhu çalışmasıyla örnek davranışlar gösterdiği için Trakya Üniversitesi Pehlivan Solar Car Takımı’na ayrıca özel kurul ödülü verildi.


Üniversitelilerin katılımına açık olan Alternatif Enerjili Araç Yarışları, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından alternatif enerji kaynakları konusunda kamuoyunda farkındalığı yükseltmek, alternatif enerji teknolojilerinin yaygın kullanımı için gerekli beyin gücü ve bilgi birikiminin oluşmasını sağlamak amacıyla 2005 yılından bu yana düzenleniyor.

3M, destek verdiği İTÜ, İstanbul Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi takımlarına, özel yapıştırıcılardan aşındırıcılara, atölyedeki çalışmalar esnasında iş güvenliği sağlayan kişisel koruyucu donanımlara kadar pek çok ürün temin etti. Ayrıca, takımları yeni teknolojiler ile tanıştırarak vizyonlarını geliştirmelerine de katkıda bulundu.

Öğrenciler, 3M teknolojilerinden, zımparaları üretim hattında kalıpların üretiminde kullanarak kısa sürede maksimum performans ile verimi artırdı ve hedeflediği yüzey için en optimum sonucu elde etti. 3M™ VHB™ Bantlarını, kabukların birleştirilmesinde mekanik bağlantı yapmak için kullanan ekipler, böylece mekanik bağlantı mukavemetinde birleşme elde etti ve aradaki boşlukları farklı bir malzeme kullanmadan doldurarak uygulamayı hızlıca tamamlayabildi. Bu sayede araçların üretim hızı artarken, aerodinamik kayıpları da 3M™ VHB™ Bantları boşlukları esnek yapısıyla homojen şekilde doldurduğu için önlenmiş oldu. Aracın daha hızlı gidebilmesine 3M ürünlerinin önemli katkısı oldu.

Elektrikli araç uygulamalarında dünya genelindeki gelişmeler göz önüne alınarak yarışmalara bu yıl, “Hidrojen” ve “Güneş” kategorilerine ek olarak, “Elektromobil-Batarya Elektrik Enerjili Araç Yarışı” da eklendi. Formula G kategorisinde 21, Hidromobil kategorisinde 10 ve Elkektromobil kategorisinde 25 araç yarışa katıldı.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)