Ağaç işleme sektöründe hedef Endüstri: 4.0

Günümüz endüstri toplumlarında en çok konuşulan konulardan birisi Endüstri 4.0. Dünyadaki tüm sektörlerde yoğun olarak tartışılan bu kavram, farklı bir üretim anlayışının dışa vurumu olarak markaların global pazarda daha güçlü olmasına destek oluyor. Peki, Endüstri 4.0, Türkiye’de var olan sektörlerde nasıl yankı bulmuş durumda. Türkiye ağaç işleme makineleri ve yan sanayi sektöründe yüksek sesle konuşulan bu konu için Ağaç İşleme Makinesi ve Intermob Fuarı kapsamında Orman Mühendisleri Odası; Endüstri 4.0 manşeti ile bir panel düzenleyerek sektörün geleceğini masaya yatırıyor.

Her yıl gelişim gösteren Türkiye mobilya endüstrisinin itici gücü ağaç işleme makineleri sektörü, şimdilerde Endüstri 4.0 kavramı üzerine odaklanmış durumda. Teknolojiyi yakından takip eden ve bu konuda önemli yatırımların altına imza atan sektörün global düzeyde söz sahibi olması için bu bakış açısının yaygınlaşması şart. Peki, Türkiye, Endüstri 4.0 kavramını tüm sektörlere entegre edebildi mi? Özellikle ülkemizin dördüncü büyük sanayi kolu olan orman ürünleri sektörüne Endüstri 4.0 kavramının yaygınlaşması için büyük çaba var…

O.M.O İstanbul Şubesi : Sektörün Endüstri 4.0 sürecini en etkin şekilde kullanmasını istiyoruz

İşte bu noktada da Türkiye ağaç işleme makineleri ve yan sanayi sektöründe yüksek sesle konuşulan bu konu için Ağaç İşleme Makinesi ve Intermob Fuarı kapsamında Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi; ‘Ahşap Endüstrisinde Gelecek Vizyonu: Endüstri 4.0’ adlı bir panel düzenleyerek sektörün geleceğini masaya yatırmaya hazırlanıyor. Panel kapsamında global dünyada sanayinin çok ulusluluğu tetiklediğinin altını çizecek olan Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nden yapılan açıklamada “Orman Mühendisleri Odası olarak yakından ilgili ve iltisaklı olduğumuz orman ürünleri sanayi ve mobilya sektöründe Endüstri 4.0 vizyonunun uygulanması için bir işaret fişeği çakmak anlamında sektörün tüm aktörlerinin bir araya geldiği Ağaç İşleme Makineleri ve İntermob Fuarı içinde Endüstri 4.0 manşeti ile bir panel icra edeceğiz. Sektörün Türk ekonomisinde önemli bir yeri olduğu ve ihracatta da büyük pay sahibi olduğu bir realitedir. Orman Mühendisleri Odası olarak da sektöre katkı sağlamanın ülkemize ve milli ekonomiye de destek olmak anlamına geldiği bilinci ile bu ufuk açıcı etkinliği tam da kaynağında düzenlemekteyiz. Panelde; üniversite, özel sektör ve sivil toplumdaki önemli aktörler yer alacaklar. Ümit ederiz ki bu etkinlik ile sektörün Endüstri 4.0 sürecini en etkin şekilde kullanmasına, üretim, tedarik ve lojistik süreçlerinde verimliliğin arttırılmasına dolayısıyla uluslararası piyasada rekabet etme kabiliyetinin domine edilmesine bu yolla da her şeyimizi borçlu olduğumuz ülkemize devletimize ve Cumhuriyetimize hizmet etmiş oluruz” dendi.

Özmert: Fuar sektörünün yılsonu hedefine ulaşmasın önemli

Konu özelinde açıklamada bulunan REED TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Fatih Özmert ise birçok ulusal firmanın günümüzde başka ülkelerde tesis kurduğunu söyledi. Şirketlerin ayakta kalması için sürdürülebilirlik bakış açısına sahip olmaları gerektiğinin altını çizen Özmert, “Türkiye ağaç işleme makineleri sektörü, Ar-Ge destekli inovasyon bakış açısını benimsemiş durumda. Bu bakış açısı kapsamda da yeni teknolojik yatırımlar yapmakta, kapasite arttırarak global rekabette etkili olmaya çalışmaktadır. Dolayısıyla fuarımız inovasyon harikası ürünlerin ortaya çıktığı önemli bir platform oldu. Fuarlarımız her zaman, katılımcıların ve ziyaretçilerin beklediği bir platform olmayı başardı. Sektörün bilirkişilerinin konuştuğu ve sektörün tüm ihtiyaçlarını çözüm sunacak yeniliklerin yer aldığı bu platform, tüm endüstrinin bir araya geldiği, sektörle ilgili her türlü gelişmenin masaya yatırıldığı önemli bir buluşma noktası. Ayrıca sektörünün gelişimine katkı sağlayacağı gibi yılsonu hedefine de ulaşmasında önemli rol oynayacaktır. ”


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)