Asırlık Kopenhag Okulu Çevre Dostu Bir Dönüşüme Gidiyor

Danimarkalı ofis JJW Architects, Kopenhag'ın Grøndalsvængets Okulunu yenilemek için geri dönüştürülmüş tuğla ve Beşikten Beşiğe Tasarım sertifikalı bir harç kullanmış. 1929 yılında inşa edilen binanın uzun süredir bulunduğu çevreyle etkileşimi olmamış; 2019 senesinde tamamlanan bu kapsamlı dönüşümle beraber bina, kentsel dokuya entegre olmuş durumda. Okul aynı zamanda modern eğitim prensiplerini ve daha kapsamlı bir eğitim programını destekleyecek şekilde genişletildi.

Grøndalsvængets Okulu yenileme projesi üç ana hedefi üzerine kurulu: bulunduğu semt ile daha etkin bir bağlantı, yeni ve farklı öğrenme ortamları ve sürdürülebilir bina uygulamaları. Okulun çevresiyle daha iyi bütünleşmesi için, mimarlar önce okulu görsel olarak şehirden ayıran uzun çitleri indirmişler. Binanın bulunduğu alanın dış köşelerine eklenen bir çift iki katlı bina kalkanlı çatıyla kaplanarak, bölgedeki taraklı çatı yapısına uyarlanmış.

Spor ve müzik faaliyetleri için inşa edilen bu iki yeni bina, okul içinde kampüs benzeri bir ortam oluşturma hedefinin parçası. Ana binanın yenilenmesine ek olarak, Grøndalsvængets Okulu'nun genişlemesi, öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek esnek ve farklılaştırılmış bir öğrenme ortamı yaratma amacı taşıyor. İki yeni bina, yakındaki bir hastaneden geri dönüştürülmüş tuğlalarla inşa edilmiş; bu tuğlalar, gelecekte uzun vadeli dairesel ekonomi stratejisinin bir parçası olarak tekrar kullanılabilsin diye Beşikten Beşiğe sertifikalı harç ile birleştirilmiş.
Mimarlar proje açıklamasında şöyle diyor: “Eski okul binası yenileniyor ve yeni binalar da eski bir hikayeyi taşımaya devam ediyor. Eski ve yeni birbirlerine saygılarını yitirmeden buluşuyor ve çevresiyle etkileşim içinde ve uyumlu bir okul yaratıyor.”



  Fotoğraflar Torben Eskerod


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)