EkoYapı Dergisi - Ekolojik Yapılar ve Yerleşim Dergisi

Bu Ev Asla Bitmez

Melbourne, Avustralya'da bulunan ve Steffen Welsch Architects tarafından tasarlanan sürdürülebilir bir yenileme projesi. Proje, mevcut bir binada ek alan yarattı ve benzersiz bir doku, renk kombinasyonu ile görsel kontrast ekledi.

Bina, sitenin tüm uzunluğu boyunca gerildi, 45 derece döndürüldü ve birbirine bağlı bir dizi alan oluşturmak için birbirinden ayrıldı. Sonuç olarak, evin her yerine taşınmak, eski ve yeni bir bağ yaratırken, odalar ve açık alanlar boyunca karmaşık manzaralar ortaya çıkarır. Baş mimar Steffen Welsch,” Bu keşif duygusu olan bir ev! " dedi. “Açıkça tanımlanabilir bir yapı formuna sahip değil, her biri birbiriyle farklı şekilde ilişkili olan hem içeride hem de dışarıda neredeyse eşit büyüklükte bir dizi odaya sahip. Bu ev bir nesne olarak değil, bitmek istemeyen bir yolculuk olarak deneyimlenir.” Yeni ev özellikle bisikletle ulaşmak için tasarlandı.

Tasarım, güneş kontrolü, termal kütle, yalıtım ve çapraz havalandırma dahil olmak üzere pasif güneş ilkelerini uygular. Geri dönüştürülmüş tuğla tarafından sağlanan termal kütle ile birlikte verimli, çift camlı ahşap kapılar yalıtıma katkıda bulunur. Dışarıda, 4.75 kilowatt'lık bir interaktif fotovoltaik sistem eve güç verirken, bir ısı pompası ve indüksiyon brülörü gaz ihtiyacını ortadan kaldırır.

Welsch, ana giriş noktasını, eski bir evden ahşap levhalar, geri dönüştürülmüş tuğla ve ahşap bir panel ile kaplanmış bir bağlantı da dahil olmak üzere üç ayrı malzemeden oluşan, üç duvarlı, kuzeye bakan bir avluya dönüştürmeyi seçti. Birinci kattaki verandaya salondan erişilebilir ve özel çalışma alanı mahalle manzaralıdır. Üst katta özel bir teras, mahalleden şehrin geri kalanına ve yakındaki dağ silsilesine kadar uzanmaktadır.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)