Net Sıfır Binaların İstihdam Olanakları Üzerine 2 Milyonun Üzerinde Yeni İş

Boston University Küresel Sürdürülebilirlik Enstitüsü ve Schneider Electric Sürdürülebilirlik Araştırma Enstitüsü'nün yaptığı yeni araştırmaya göre, düşük karbonlu teknolojilerin binalarda kullanımı, net sıfır binaların dönüşüm sürecinde 2 milyondan fazla iş yaratma potansiyeline sahip. Ayrıca, 141 milyon iş yılına ihtiyaç duyulabileceği öngörülüyor.

Net sıfır bina

Schneider Electric'in İklim ve Enerji Dönüşümü Araştırmaları Kıdemli Başkan Yardımcısı ve SRI Yöneticisi Vincent Petit, "Bu araştırma, sürdürülebilirlik odaklı dönüşümün iş dünyası ve istihdam üzerindeki katkısını öne çıkararak, yeşil bir geleceğin inşasına olanak tanıyor." dedi.

Araştırma, binalardaki düşük karbonlu teknolojilerin istihdama etkilerini detaylı bir şekilde inceleyen ilk çalışma olma özelliğini taşıyor. Bina dönüşümü projelerinin, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde 2 milyondan fazla yeni iş yaratma potansiyeline sahip olduğu belirtiliyor. Bu çalışma, çatı üstü güneş panelleri, ısı pompaları ve enerji depolama pilleri gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına odaklanıyor.

Araştırmadan çıkan diğer bulgular şunları içeriyor:

Bina türüne göre iş yaratma potansiyelinin değiştiği, ticari binaların daha fazla istihdam potansiyeline sahip olduğu görülüyor.

Avrupa'nın birçok ülkesinde ve Amerika Birleşik Devletleri'nin farklı bölgelerinde önemli ölçüde iş yaratılması öngörülüyor.

Güneş enerjisi potansiyeli yüksek olan bölgelerde ve büyük binalar için ısı pompaları ve batarya depolamanın kurulumundan kaynaklanan istihdam potansiyeli en yüksek düzeyde gözlemleniyor.

Bu yeni araştırma, kurumlar ve hükümetlerin sürdürülebilir bina dönüşümüne yapacakları yatırımlar için önemli bir referans oluşturuyor. Net sıfır binalara geçişin, yeşil enerjiye olan ilgiyi artıracağı ve teşvik edeceği vurgulanıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)