2021 Yılının En İyi 10 Metaverse Tasarımı

Nüshet Çamuşoğlu / nushet@ekoyapidergisi.org
Gerçek sanal insanlar ve NFT evler, 2021 özetinin bir parçası olarak bir araya getirilen, fiziksel ve dijital dünyalar arasındaki çizgileri bulanıklaştıran on metaverse tasarımından biridir. Aşağıda, Beeple'ın rekor kıran NFT satışlarından Facebook'un Metaverse şirketi Meta olarak yeniden markalaşmasına kadar son 12 ayın önemli kilometre taşı projelerinden bazılarını özetleyerek paralel dijital evrenlerin ortaya çıkışına yer veriliyor.

Günlük Hayat: Beeple'ın İlk 5000 Günü 

Mart ayında Christie's, Amerikalı sanatçı Beeple'ın bir JPEG kolajını 69 milyon dolardan fazla sattı ve bu da onu şimdiye kadarki en pahalı dijital görüntü haline getirdi. Mart ayında Christie's, Amerikalı sanatçı Beeple'ın bir JPEG kolajını 69 milyon dolardan fazla satarak şimdiye kadar satılan en pahalı dijital görüntü oldu.

Krista Kim'in Mars Evi 

Sanatçı Krista Kim tarafından tasarlanan ev, yalnızca VR'da deneyimlenebilen bir 3D ortam olarak var olmasına rağmen SuperRare çevrimiçi pazarında gerçek dünya evlerinden daha fazlasına satıldı. Kim ve render sanatçısı Mateo Sanz Pedemonte daha sonra projenin fikri mülkiyetinin konusunda bir anlaşmazlığa karıştı.

Buffalo London ve The Fabricant'tan Classic BurningFor 

Buffalo London ve The Fabricant'tan bu sanal spor ayakkabı, parıldayan mavi ve turuncu bir alevle çevreleniyor. Bu spor ayakkabı yalnızca özel 3D yazılım kullanılarak alıcının fotoğrafına yerleştirilerek "giyilebilir".

Andrés Reisinger tarafından The Shipping

Instagram'da ün kazandıktan sonra çalışmalarından NFT'ler aracılığıyla başarılı bir şekilde para kazanan ve 10 dakikadan kısa bir sürede 10 sanal mobilya parçası yaratan avangard dijital tasarımcılardan biri olan Andrés Reisinger, açık artırmaya katıldı. 450.000 $ kazandığı ortaya çıktı.

Unreal Engine'den MetaHuman Yaratıcısı 

MetaHuman Creator, Fortnite geliştiricisi Epic Games tarafından herkesin dakikalar içinde kırışıklıklardan kırık kılcal damarlara kadar değişen canlı özelliklerle dijital insanlar yaratmasına olanak tanıyan bir uygulamadır. Bunlar, hareket yakalama teknolojisini kullanan geliştiriciler tarafından canlandırılabilir ve video oyunlarına ve animasyonlara entegre edilebilir, bu da hiper gerçekçi sanal dünyaların yaratılmasını demokratikleştirmede hem zamandan hem de paradan tasarruf sağlıyor.

Balenciaga'nın Fortnite Koleksiyonu 

Balenciaga, çorap tarzı hızlı spor ayakkabılarını kazmalara, el çantalarını yeniden planörlere dönüştürdü ve Fortnite çevrimiçi oyun oyuncularının avatarlarını kuşanabilecekleri yüksek moda silah ve giysilerden oluşan bir koleksiyon yarattı.

Threaded Thresholds  Space Popular tarafından 

Tasarım stüdyosu Space Popular, farklı çevrimiçi ortamlar arasında geçiş yapmak için sekmelere ve bağlantılara tıklamak yerine Metaverse için kullanıcıların bir sonraki 3D dünyaya geçmek için sanal bir perdeyi geri çekmelerine olanak tanıyan yeni bir gezinme altyapısı önerdi.

Imogen Heap ve Endlesss tarafından İlk Koleksiyon 

NFT'leri çevreleyen çevresel etki ve telif hakkı sorunlarıyla ilgili artan endişelere yanıt olarak müzisyen Imogen Heap, "dijital sanatın ne olabileceği ve ne olması gerektiğine dair standardı belirlemek" için altı görsel-işitsel NFT'den ilkini yarattı. Heap gelirinin %5'ini karbon yakalamaya yatırdı, kalan kâr tüm katkıda bulunanlar arasında eşit olarak paylaştırıldı.

The Fabricant ve Toni Maticevski'den Animatör Ceketi 

Bu yazın Avustralya Moda Haftası katılımcıları, deniz kestanelerine rakip olan yanardöner bir erimiş metal ve sivri uçlarla Matrix tarzı dijital paltolarla kendilerini fotoğraflayabildiler.

Facebook Meta Logosu 

Facebook, Ekim ayında adını Meta olarak değiştirdi ve Roblox ve Fortnite gibi sürükleyici sanal dünyalar lehine sosyal ağları giderek daha fazla terk eden genç kullanıcılarla alakalı kalması için Metaverse ürünlerini piyasaya sürdü.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)