Eğime Sabitlenen: Owl Creek Residence

Amerika Birleşik Devletleri, Portland Eyaleti’nde Snowmass Dağı'nın panoramik manzarasına sahip olan yamaçta tünemiş olan Owl Creek Residence, fiziksel bir mekanın arkadaşlar, aileler ve doğal dünya arasındaki bağlantıları derinleştirebileceği düşüncesi üzerine inşa edilmiştir. 

Yapı inşasında karşılaşılan saha zorlukları ve eğim kısıtlamaları yapıları doğrudan yer şekillerine sabitleyerek çözülmüş.

Proje vizyonu, doğal ışığa bolca erişim sağlayan ve dış mekanda görsel ayrımı en aza indirgeyen doğal olarak yıpranmış ve yerel malzemelerle çevrili loca benzeri ortak alanlar yaratmaktı. 

Doğal manzarayı içeri çekmek ve açık teras yaşam deneyimini genişletmek için son katlar ve iç bağlantılar titizlikle tasarlanmış.  Merkezi bir spiralle sağlanan iki seviyeli düzenleme, oturma odası, şömine, bar ve salonun ortak bir enerji ile samimi alanlar gibi hissetmesini sağlamakta. Terracing tiyatro oturma alanı, topoğrafya ile çalışan merdiven boşluğundaki alanı ise üst kota taşımaktadır.

Sahadaki katı yükseklik sınırlaması ve eğim kısıtlamaları, yapıyı arazi içine sabitleyerek bir avantaj sağlamakta. Yapı, iki ana cepheden güçlü görüşlere kavuşarak, her açıdan manzaraya görsel bağlantıyı en üst düzeye çıkartmakta. Prefabrikasyon yoluyla maliyetleri en aza indirgemek ve ve verimli bir uygulama olması için çevre kritikleri de düşünülerek stratejik kararlar verilmiş.

 Dış mekânlar açık hava aktivitelerini dışarıya taşıyan, yükseltilmiş bir güverte ile üçgen bir kaplıca ve mutfağın hemen yanındaki geniş bir açık teras içermektedir. Owl Creek konutu, aile bağlantılarını derinleştirmek amacıyla çevrelerine bağlı ortak bir yaşam ortamında toplanacak bir platform sağlamaktadır.

Proje Künyesi:

Proje Adı: Owl Creek Residence

Mimari & Tasarım: Skylab Architecture

Bölge: Portland, ABD

Yıl:2015

Fotoğraf: Jeremy Bittermann

Kaynak: archello


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)