Petrol Konteynerlerinden Sanat ve Yaşam Konteynerlerine...

Şangay'daki eski Longhua havaalanındaki beş havacılık yakıt kabı, yerel stüdyo Open Architecture tarafından, Şanghay sanat ve kültür parkı Tank Şanghay'a dönüştürüldü.

Open Architecture, Çinli koleksiyoncu Qiao Zhibing için 60.000 metrekarelik bir galeri alanı yarattı.

Tank Shanghai, üst üste yeşil alanlar ve kareler sağlayan ve aşağıda her bir tankı sorunsuz bir şekilde bağlayan yeni inşa edilmiş bir zemin seviyesi olan peyzajın üzerine oturtulmakta.

Mimar Li Li ve Huang Wenjing'in yönettiği stüdyosunda: ‘‘Bu proje, endüstriyel eserlerin yeni bir şehir gelişim çağında sanatla yeniden doğuşunun nasıl bir hikaye olduğunu ifade etmektedir.’’

Mimarlar, "tankların orjinal özelliklerine büyük ölçüde dokunulmamış olan bu dönüşümlerin her biri, her tankın mevcut yapısıyla çalışmanın kısıtlamaları nedeniyle ortaya çıkan önemli tasarım ve inşaat zorluklarının üstesinden gelmek zorunda kaldı" dedi.

Kent plazası ve etkinlik plazası olarak adlandırılan iki büyük meydan, törenlere, partilere ve performanslara ev sahipliği yapabilen mekânlar olarak tasarlanmış peyzajlı parkın içine oturmakta. Alanın doğusundaki etkinlik meydanının yanı sıra eski bir su pompası evi, sanat etkinlikleri ve küçük sergiler için ayrı bir proje alanına dönüştürülecek.

Proje Künyesi:

Mimari & Tasarım: Open Architecture 

Peyzaj Tasarımı:  Beijing EDSA Orient Planning & Landscape Architecture

Bölge/Yıl: Şangay / 2019

Fotoğraf:  Wu Qingshan

Kaynak: dezeen


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)